Coffee cloud za mobilni nadzor espresso aparata

Autor: Marta Duić , 05. svibanj 2015. u 16:11
Uređajem Miroslava Kovača može se doznati u kojem je dijelu dana prodaja kave veća, kao i koje su prosječne 'dužine' kave

Coffee cloud, telemetrijski uređaj za espresso aparate, olakšava posao i poboljšava uslugu u ugostiteljstvu.

Tvrtka Tehno Futura već godinama stvara inovacije kojima olakšava život ugostiteljima.

Trenutno zapošljava troje djelatnika te surađuje s većinom distributera espresso kave i serviserima espresso kafe aparata kao što su Illy, Lavazza i Vivas caffe, a njihovi proizvodi prisutni su i u Sloveniji, Srbiji, BiH i Crnoj Gori. Kako kaže Miroslav Kovač, ideju za Coffe cloud dobio je nakon desetak godina bavljenja ugostiteljstvom, točnije dok je radio kao voditelj kafića. "Coffee cloud samo je nastavak ranijeg proizvoda, Digitalnog brojila kave, iz 2001 godine. Riječ je o kontrolnom uređaju koji ugostiteljima služi za preciznu evidenciju espresso kave pri čemu dolazi do povećanja prihoda za 20 posto.

Coffee Cloud-telemetrija za espresso, uređaj je koji omogućuje nadzor espresso aparata putem mobitela (SMS), a trenutno razvijamo mogućnost praćenja putem web aplikacije i interneta", ističe Kovač. Uređaj u realnom vremenu pokazuje broj pripravljenih kava na espresso aparatu, ponašanje osoblja i kvalitetu kave, te priprema izvještaj o statusu rada i održavanju espresso aparata. Prikupljanjem informacija o pripravljanju kave dobiva se realna slika izravne potrošnje što koristi za poboljšanje kvalitete i usluge.

Uređajem se može detektirati u kojem je dijelu dana prodaja kave veća, kao i koje su prosječne dužine kave te upravlja li osoblje pravilno espresso aparatom. "Ovakvi sofisticirani uređaji apsolutna su novost i trenutno najnaprednija inovacija u industriji espresso kave. Tržište za naše proizvode izuzetno je veliko, samo kod nas postoji 20-tak tisuća ugostiteljskih objekata", kaže Kovač. Kako tvrdi, uz minimalna marketinška ulaganja i veliku marljivost, uspjeli su postići zavidnu prodaju.

"Od prvih modela iz 2001, do uređaja Coffee Cloud brojimo više od tisuću zadovoljnih korisnika-ugostitelja. Cilj nam je daljnji razvoj uređaja i pratećeg softvera za praćenja kvalitete espresso kave u realnom vremenu", kaže Kovač. Pohvalio se da su zaključili ugovor s investitorom iz Estonije gdje će osnovati tvrtku koja će sudjelovati u projektu akceleratora financiranog od regionalnog fonda EU i Estonije, što će im omogućiti pronalaženje inozemnog investitora i izlazak na globalno tržište.

Komentirajte prvi

New Report

Close