CESA: Ovo je najbolji hrvatski startup

Autor: Bernard Ivezić , 02. studeni 2016. u 07:32
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Za 2016. u Hrvatskoj pobjedu odnio projekt koji je u godinu dana povećao broj korisnika s jednog na 15 tisuća te primio investiciju od milijun dolara za daljnje širenje.

Agrivi je najbolji hrvatski startup u ukupnom poretku. Microblink najbolji domaći fintech startup, Sentinel najbolji IoT startup, MashPoint najbolji startup u području socijalnog poduzetništva, a Vollo najbolji startup u ranoj fazi razvoja.

Odlučio je tako žiri Central European Startup Awarda (CESA), a ukupni pobjednici za cijelu regiju znat će se 1. prosinca. Usto, nagradu za najutjecajniju ženu u startup svijetu u Hrvatskoj odnijela je suosnivačica Bellabeata Urška Sršen. Najbolje korisničko iskusto svojim korisnicima pruža startup Vitastiq, koji na vrlo jednostavan način mjeri razinu vitamina i minerala u organizmu.

Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP) proglašen je najboljim inkubacijskim i akceleracijskim programom u Hrvatskoj dok je ImpactHUB Zagreb osvojio nagradu za najbolji coworking prostor u Hrvatskoj. Najbolji hrvatski startup, prema CESA-i, Agrivi iz Kutine, koji nudi cloud rješenje pomoću kojeg poljoprivrednici mogu jednostavno poboljšati svoju proizvodnju, ove je godine dobio investiciju od milijun dolara od VC fonda South Central Ventures.

Osnovao ga je Matija Žulj, koji ga i vodi kao izvršni direktor, a lani je njegova tvrtka s tisuću narasla na 15 tisuća korisnika diljem svijeta. Plan mu je do kraja godine zaposliti 30 ljudi. Novo ime na popisu je istarski startup Sentinel, koji se nametnuo u IoT kategoriji, i to sa svojim rješenjem za praćenje stanja i upravljanja flotom jedrilica i drugih brodova. Sentinel je razvio nekoliko hardverskih proizvoda, a osnovali su ga Gregor Pipan, Marko Pihlar, Pedro Kostelec i Herman Matić.

Komentirajte prvi

New Report

Close