Bivši šef Klare i Croatia baterija ušao u veliki međunarodni softverski posao

Autor: Bernard Ivezić , 07. veljača 2017. u 08:00
Marin Erceg, osnivač i direktor Aspide

Ercegov startup isporučivat će softver finskom proizvođaču igrica, za iPhone i Android mobitele.

Marin Erceg, bivši direktor Zagrebačkih pekarni Klara, tvornice Croatia baterija i trgovine za kućne ljubimce Zoo City, kroz svoj je startup Aspida, osnovan prije četiri godine, u ponedjeljak predstavio prvi veliki međunarodni softverski posao, za finskog proizvođača računalnih igara Rovio.

Erceg je za Rovio izradio Angry Birds brendiranu virtualnu tipkovnicu za iPhone i Android mobitele. "U prosincu je Aspida svoju virtualnu tipkovnicu za pametne mobitele zvanu Izzy prvo brendirala za Hrvatski telekom, a sada smo po istom, sponzorskom modelu gdje naručitelj financira aplikaciju, realizirali suradnju s Roviom", kaže Erceg.

O iznosu ugovora ne govori, ali kaže da je plod godinu dana pregovora. Ugovor su potpisali u lipnju, prototip imali u listopadu. "Na početku smo globalnog širenja. Interes za ovakvim načinom promocije pokazali su poznati nogometni klubovi, igrači i glazbenici", kaže Erceg. Sve verzije Izzy tipkovnice imaju ukupno 125 tisuća korisnika.

Aspida je prvo napravila brendiranu tipkovnicu za Hajduk, koja danas ima 34 tisuće korisnika. Slijedila je verzija za Crvenu Zvezdu s 47 tisuća korisnika i FK Sarajevo 13 tisuća. Izzy tipkovnice imaju i 2Cellos, Nina Badrić i Massimo. Prvi investitor u Aspidu je prije dvije godine navodno uložio više od 50 tisuća eura. "Poslovni model je ili partnerska prodaja ili sponzorstvo. Prvi investitor je Jadran kapital, a sad se pripremamo i za drugu rundu investicija", zaključuje Erceg.

Komentirajte prvi

New Report

Close