Bivši šef HT-a odabrao Vipov Internet

Autor: Bernard Ivezić , 15. veljača 2016. u 10:48
Ivica Mudrinić, Ivana Šoljan i Ante Magzan, suosnivači HUB-a 385/Žarko Bašić/PIXSELL

Ne mogu još ništa potvrditi. Iako je internet već spreman i može se koristiti, još nismo formalno potpisali ugovor s operaterom, kaže I. Šoljan.

Ivica Mudrinić, bivši HDZ-ov ministar prometa, negdašnji šef Hrvatskog telekoma (HT) i do 1. siječnja stariji potpredsjednik Deutsche telekoma (DT), na poslovnu scenu vraća se s najvećim coworking prostorom u Hrvatskoj HUB385, no u novom biznisu, čini se, neće surađivati s operaterom što ga je godinama vodio nego s njegovim prvim konkurentom.  

U petak je, naime, na svečanom otvaranju HUB385 imao aktivnu wifi mrežu pod brendom Vip. Ivana Šoljan, koja je uz Mudrinića i Antu Magzana susonivačica HUB-a 385, nije željela potvrditi je li uistinu riječ o Vipnetu. No, naglasila je da pružatelj usluga interneta neće biti "operater na kojeg svi mislimo", aludirajući na HT. "Ne mogu još ništa potvrditi. Iako je internet već spreman i može se koristiti u našem prostoru, još nismo formalno potpisali ugovor s operaterom", kaže Šoljan.

Dodala je kako je s 2500 kvadrata prostora to najveći coworking pristor u Hrvatskoj. Usto, posrijedi je prvi coworking prostor u Hrvatskoj čije će radno vrijeme biti od 0-24 sve dane u godini. Prostor u koji je uloženo pola milijuna eura ima kapacitet 400 radnih mjesta.  Sadrži otvoreni prostor, urede, konferencijske dvorane, kinodvorane i hardverski laboratorij. U sklopu HUB-a 385 je i atomsko sklonište. Danas u prostor usaljavaju prvi stanari.

Među njima je i razvojni odjel najveće softverske tvrtke u Hrvatskoj IN2 grupe, koja će u HUB-u 385 razvijati svoje poslovanje s dronovima. "Neki od naših prvih stanara vrlo su aktivni na sceni, poput Repslyja, Dotmetrixa, Netokracije, Muzika.hr-a i Binarije, a vjerujem da ćemo pobuditi zanimanje i razvojnih odjela velikih kompanija izvan IT-a", zaključuje Ivana Šoljan.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Da li znate da je gosp. Mudrinić Gay?

Super je da Mudrinić napravi neki patent, pa da to opet pokloni hrvatskom narodu. A hrvatski narod je uvijek bio velikodušan prema ovakvim spodobama.

New Report

Close