Kreirali aplikaciju koja pronalazi izgubljene predmete

Autor: Luka Vojvodić , 01. rujan 2014. u 14:54
Uređaj za komunikaciju s mobilnom aplikacijom može se postaviti na kovčeg i time olakšati pronalazak prtljage

Svi elementi splitskog sustava Find me međusobno su povezani Bluetoothom i osposobljeni za dvosmjernu komunikaciju.

Svima se dogodilo da izgube neku stvari i ne mogu ju pronaći ma koliko se trudili.

U takvim situacijama je najčešće riječ o ključevima, novčanicima i sličnim predmetima koje potpuno nesvjesno ostavimo na neuobičajnim mjestima, nakon čega se ne možemo sjetiti gdje su. No, i takvim problemima se nazire kraj uz pomoć Find me sustava kojeg je razvila grupa studenata s Poslovne akademije u Splitu. Studenti su se, naime, upravo u vrijeme kada su učili o ekonomskoj pozadini dobrih ideja i inovativnih proizvoda, igrom slučaja našli u neprilici s kašnjenjem na predavanje zbog traženja ključeva i novčanika, što je rezultiralo idejom o Find me sustavu.

Osnovna svrha ovog sustava je olakšavanje svakodnevnog života. Find me funkcionira na način da koristi niskoenergetsku Bluetooth tehnologiju u pronalaženju izgubljenih stvari. Sastoji se od mobilne aplikacije, desktop aplikacije, te Find me uređaja za novčanik, ključeve i univerzalnog uređaja. Sustav je koncipiran tako da su svi elementi međusobno povezani te su osposobljeni za dvosmjernu komunikaciju, što omogućava brzi pronalazak izgubljenog predmeta. Mobilni uređaj i osobno računalo s ostalim dijelovima sustava komuniciraju putem pripadajućih aplikacije, dok ostali uređaji komuniciraju odnosno odašilju signal putem dugmeta koja se nalaze na njima.

Find me uređaj za novčanik, ključeve i univerzalni Find me uređaj sadrže led diode, zvučnike i posebne signalizatore, što olakšava da se lakše prepoznaju i međusobno komuniciraju. Univerzalni uređaj je vjerojatno najkorisniji kada je riječ o pronalasku daljinskog upravljača, budući da potraga za njim vrlo brzo može stvoriti nervozu. No, može ga se postaviti, na primjer, na kovčeg i tako olakšati pronalazak prtljage na aerodromima, a jednako tako je koristan i na ogrlici kućnog ljubimca. Ova tehnologija pronalaska stvari pomoću Bluetootha osmišljena je 2013. od strane inovatora Jona Mittsa i američke kompanije StickNFind koja je danas svjetski lider u niskoenergetskoj Bluetooth tehnologiji te koja dizajnira, razvija i proizvodi uređaje koji služe u pronalaženju izgubljenih stvari. 

Komentirajte prvi

New Report

Close