Aplikacija koja otkriva tajne Adventa u Zagrebu

Autor: Marta Duić , 15. prosinac 2014. u 22:01
Kada se turisti prijave na većini lokacija iz rute otključavaju jednu od nagrada, poput popusta na ulaznice

Aplikacija je osmišljena za mlade turiste kojih u Zagrebu, osim ljeti, sve više ima i za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana.

Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s agencijama Bruketa&Žinić OM i Brlog osvježila je svoju mobilnu aplikaciju Zagreb Be There novom rutom Advent Zagreb, prepunom zimskih i blagdanskih poslastica.

Riječ je o aplikaciji lansiranoj ovog ljeta koja posjetiteljima Zagreba predlaže različite tematske puteve za obilazak grada, uz neka manje uobičajena, ali ne i manje zanimljiva mjesta, te uz nagrade. "Ova je aplikacija prvenstveno osmišljena za mlade turiste kojih u Zagrebu, osim ljeti, sve više ima i za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana. Nova adventska ruta u aplikaciji pomoći će posjetiteljima da obiđu najzanimljivije lokacije u centru grada i uživaju u predbožićnoj atmosferi Zagreba", tvrdi Nikola Žinić, kreativni direktor reklamne agencije Bruketa&Žinić OM i digitalne agencije Brlog.

U adventsku su rutu uvršteni tradicionalni božićni sajmovi, osvijetljeni Zrinjevac gdje se može zaplesati uz taktove žive glazbe, novo klizalište na otvorenom, Fuliranje pod Uspinjačom, Artomat za božićnu kupnju kreativnih i originalnih poklona i slično. Turisti koji se putem svojih mobilnih telefona prijave na većini lokacija, kao nagradu osvajaju Zagreb Be There šalicu, za ispijanje toplih napitaka.Aplikacija je dostupna na Android i iPhone uređajima, a osmišljena je prema takozvanom gamification principu koji pravila i načine interakcije iz videoigara preslikava na stvarni svijet. Nakon što odaberu rutu turisti obilaze lokacije i prijavljuju se na njih, a u obilasku im pomaže karta.

Kada se turisti prijave, na većini lokacija iz rute otključavaju jednu od nagrada, poput popusta na ulaznice. Aplikacija se može preuzeti s mikrostranice betherezagreb.com ili putem QR koda na lecima koji se mogu pronaći na svim važnijim turističkim punktovima u Zagrebu.Posebnost je promotivna kampanja adventske rute na društvenim mrežama koja će turistima svakoga dana, poput adventskog kalendara, otkrivati posebno osmišljene blagdanske sadržaje. Uz do sada nepoznate povijesne fotografije Zagreba u blagdanskom ugođaju objavljivat će se originalni videoradovi kreirani na aplikaciji Vine. Aplikacija uz rutu Advent in Zagreb nudi još pet ruta.

Komentirajte prvi

New Report

Close