Android aplikacija za pomoć žrtvama poplave

Autor: Poslovni dnevnik , 21. svibanj 2014. u 21:59
PD

Aplikacije će biti od velike koristi za sve one koji su ostali bez domova, namještaja, odjeće, bijele tehnike i drugih stvari.

Katastrofalne polave koje su uz Hrvatsku zahvatile Bosnu i Hercegovinu i Srbiju potaknule se val solidarnosti i veliku želju građana i kompanija da pomognu poplavljenim područjima. Uz novčanu pomoć i pomoć u hrani koja pristiže do ugroženih stanovnika, kada se voda povuče svakako će biti jednako važne i donacije koje će povratnicima olakšati obnovu kućanstava. Vođene tom idejom dvije srpske humanitarne organizacije, Belgrade Giveaway i Solidarna klopica, za samo dva dana uspjeli su organizirati izradu Android aplikacije koja će biti od velike koristi za sve osobe koje su ostale bez domova, namještaja, odjeće, bijele tehnike i drugih stvari.

Dogovor s darovateljem

Aplikacija Giveaway je zapravo inovativna online platforma koja omogućava davanje i preuzimanje potrebnih predmeta. Način funkcioniranje dobrotvorne aplikacije je vrlo jednostavan, svatko tko želi pokloniti neki predmet, jedino što je potrebno jest da ga snimi kamerom, koju imaju gotovo svi današnji mobiteli, te forografiju postaviti na aplikaciju Giveaway. Kada je predmet uvršen u bazu aplikacije, ostali korisnici u dogovoru s darovateljem mogu preuzeti odjeću, namještaj ili kućanski uređaj koji im je ponuđen, naravno ako im je potreban i mogu ga iskoristiti, što će najbolje prosuditi na temelju fotografije.

Iz organizacije Belgrade Giveaway najavljuju da će humanitarna aplikacija biti u funkciji sljedećeg tjedna, kada će se moći besplatno preuzeti s Google Playa. U tijeku je testiranje, a svi zainteresirani za pomoć mogu se javiti na adresu elektronske pošte: belgrade.giveaway@gmail.com ili putem Facebook stranice organizacije Belgrade Giveaway: https://www.facebook.com/Belgrade.

Aktivisti i programeri

Aplikacija je napravljena uz pomoć projekta Social Change Hackathon, koji povezuje aktiviste i IT profesionalce iz Srbije u zajedničkom poduhvatu kreiranja društveno korisnih aplikacija. Belgrade Giveaway i Solidarna klopica poznate su humanitarne organizacije koje su ranije nekoliko puta organizirane prikupljanje pomoći u hrani i odjeći za siromašne sugrađane. 

Komentirajte prvi

New Report

Close