Akademija za šišanje i njegu kućnih ljubimaca

Autor: Poslovni dnevnik , 28. svibanj 2014. u 22:01
Saša Ris, vlasnik Groomwaya, kaže da se grooming salon može isplatiti za šest mjeseci jer su ulaganja mala, a posla ima

Obuka u akademiji Groomway traje deset mjeseci, predavanja se održavaju online, a polaznik plaća školarinu od 1800 do 3300 eura.

Saša Ris, vlasnik i osnivač akademije Groomway u Novom Sadu nudi franšize za otvaranje salona za grooming, odnosno njegu kućnih ljubimaca, najčešće pasa.

Obuka za ovo zanimanje traje deset mjeseci, predavanja se održavaju online, a učenika ima i iz SAD i Australije, dok polaznici iz Srbije praktični dio nastave obavljaju u prihvatilištu za pse u Sremskoj Mitrovici. Saša Ris nudi i specijalistički tečajeve koji traju nekoliko meseci, a polaznik plaća školarinu od 1800 do 3300 eura. Nakon što diplomiraju Risovi učenici ostaju u vezi s njim kroz franšizu Puffy Pet. "Mnogi grooming izjednačavaju s frizerskim salonima za pse, ali pojam grooming je širi. Ljudi danas borave u stanovima zajedno s kućnim ljubimcima, što zahtijeva drukčije higijenske navike i za vlasnika i za ljubimca. Iz toga se razvio grooming koji podrazumijeva potpunu brigu za kućnog ljubimca", rekao je Ris za časopis Ekonometar.

U njegovoj školi počinje se s psihologijom, njegom, odgojem i treningom pasa. Uče se i osnove pseće anatomije, kao i stručni predmeti bliski veterini.Franšizni koncept Puffy Pet uračunat je u cijenu školarine za početnike. "Salon od dvadesetak kvadrata dovoljan je za početnika. Za alat, opremu lokala i najamninu potrebno je pet tisuća eura, a isto toliko da se posao u početku održi. Grooming se može isplatiti već za šest mjeseci, cijene za jedan tretman psa u Beogradu su 4000 dinara", kaže osnivač akademije Groomway.

Prema njegovoj računici grooming salon koji obavi 300 šišanja pasa mjesečno može dobro poslovati, a da broj nije prevelik pokazuje podatka prema kojem u Beogradu ima oko 80 tisuća pasa, u Novom Sadu oko 60 tisuća, dok ih je jednako velik broj i u drugim gradovima. "S dva-tri šišanja dnevno može se preživjeti, s deset šišanja može se dobro zaraditi, a u salonu koji radi prosječno mjesečna plača je zajamčena. Moja akademija Groomway pomaže početnicima time što ih prve dvije godine, kada počnu s poslom, oslobađa naknade za franšizu, a poslije plaćaju od sedam do deset posto od prihoda, ovisno od usluge koju koriste. U početku je dobro imati više mladih pasa jer će time osigurati posao za sljedeće desetljeće, pa i duže", kaže Saša Ris. 

Komentirajte prvi

New Report

Close