Agrivijeva Folnović u top 10 europskih inovatorica

Randa Zuckerberg zvijezda dodjele/ ZUCKERBERG MEDIA Randa Zuckerberg zvijezda dodjele/ ZUCKERBERG MEDIA

Prepoznali dostignuća najuspješnijeg hrvatskog agri-tech startupa na svjetskoj razini.

Tanja Folnović, generalna menadžerica odjela agrikulture u najuspješnijem hrvatskom agri-tech startupu Agriviju jedna je od deset europskih finalistica nagrade Booking.coma nazvane Technology Playmaker Awards.

Folnović će u Londonu na Međunarodni dan žena upoznati sestru osnivača Facebooka Randi Zuckerberg, koja zadnjih šest i pol godina razvija zasebnu tvrtku Zuckerberg Mediju. Agrivi je startao iz Hrvatske. Prisutan na tržištima svih država jadranske regije, a globalno, najvažnija tržišta su mu hrvatsko i indijsko. Prisutan je na čak 150 tržišta. U posljednje vrijeme vrlo se intenzivno šiti po Europi otvaranjem vlastitih predstavništva.

Prije godinu i pol dana primio je investiciju od milijun eura. Uz hrvatsku predstavnicu u finalu Booking.comove nagrade još su predstavnice iz Austrije, Danske, Estonije, Francuske, Njemačke, Luxemburga, Nizozemske, Rumunjske, Španjolske i Velike Britanije.  U Booking.com-u pojašnjavaju da je cilj nagrade odati priznanje ženama europskog IT sektora koje transformiraju poslovanja, industrije i zajednice upotrebom tehnologije.

Gillian Tans, predsjednica Booking.com-a kaže da nagrada The Technology Playmaker Awards slavi raznolikost i ravnopravnost spolova.  "Imali smo kandidatkinje različitih pozadina te u različitim fazama njihove karijere, i to od mladih poduzetnica do tehnoloških inovatorica. Uzbuđeni smo što možemo slaviti njihov uspjeh i poticati da budu još inovativnije", kaže.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!