Acceleratio dobio novo ime i britanskog partnera

U SysKitu u Zagrebu danas radi više od 40 IT stručnjaka U SysKitu u Zagrebu danas radi više od 40 IT stručnjaka

Britanski Redgate Software nije otkrio koliko je uložio u hrvatsku tvrtku, koja se sad zove SysKit, kao ni koliki je manjinski udio preuzeo, ali ističe potencijal sinergije.

Zagrebačka softverska tvrtka SysKit, čija rješenja među inima koriste Europska unija, AMD, Cisco, Ericsson i Intel te koja se unazad pet godina učestalo nalazila na popisu najbržerastućih domaćih tehnoloških kompanija i to pod svojim starim nazivom Acceleratio, sklopila je strateško partnerstvo s britanskim Redgate Softwareom.

Iznos investicije kao i točan manjinski udio koji je Redgate dobio ulaskom u suvlasništvo SysKita nisu objavljeni. Toni Frankola, suosnivač i izvršni direktor SysKita kaže da im je Redgate Software strateški partner s kojim će zajedno iskoristiti val potražnje  među Microsoftovim poslovnim korisnicima zbog usklađivanja s GDPR regulativom EU-a, a koja stupa na snagu u svibnju.

Dobra reputacija
"Već u idućih nekoliko tjedana izdati ćemo dodatne značajke unutar naših alata namijenjenih GDPR-u. Korištenjem tih funkcionalnosti naši korisnici će lakše moći klasificirati i otkrivati spremišta osobnih podataka unutar SharePoint i Office 365 sustava", kaže Frankola. Tvrtka SysKit ima više od tri tisuće poslovnih korisnika u 70 država te zapošljava 40 IT stručnjaka.

Prema podacima Fine, SysKit, odnosno bivši Acceleratio, 2016. godinu zaključio je s rastom prihoda od 14,3 posto na 10,1 milijun kuna i neto dobiti od 1,25 milijuna kuna. "U 2017. godini ostvarili smo 65 posto rasta u odnosu na prethodnu godinu, a 99 posto naših prihoda čini izvoz primarno na tržišta sjeverne Amerike i zapadne Europe", kaže Frankola. Simon Galbraith, direktor Redgate Softwarea i njene investicijske tvrtke Redgate Investmentsa, preko koje je formalno napravljena investicija, kaže da ih je SysKit prvenstveno privukao zbog kvalitete i snažne reputacije.

"SysKit ima posebno snažnu reputaciju u području SharePoint rješenja, a kroz ovo ulaganje pomoći ćemo im da se koncentriraju na to tržište i da brže rastu", kaže Galbraith.

Sinergijski efekt
SysKit danas imaju pet vlastitih softverskih rješenja. Jedno od njih već je ugrađeno u portfelj Redgatea, a sinergiju u prodaji i marketingu dodatno će produbiti. "Prodaja našeg poslovanja namijenjenog Microsoft SQL Server administratorima Redgate-u omogućuje nam da se dalje fokusiramo na naše temeljne kompetencije, a to su rješenja namijenjena administratorima Microsoft SharePoint i Office 365 sustava", kaže Frankola.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!