Vrijeme je za kunske kredite

Autor: Sponzorirani članak , 06. svibanj 2016. u 08:55
Foto: Thinkstock

Korisnicima HPB-ovog kunskog stambenog kredita na raspolaganju su tri kombinacije fiksnih i promjenjivih kamatnih stopa.

Veliki broj građana nakon konverzije kredita u švicarcima u kredite u eurima razmišlja i o konverziji u kune. Time bi izbjegli valutni rizik s kojim se mnogi nakon iskustva sa švicarcima više ne žele susresti.

Hrvatska poštanska banka 2011. prva je na tržištu uvela kunske stambene kredite i danas gotovo sve kredite građanima nudi i u kunama. Krediti u HPB-u kontinuirano rastu, a udio kunskih značajno je veći od kredita uz valutnu klauzulu. Krediti u kunama građanima pružaju određenu razinu sigurnosti budući da je kod kunskih kredita promjenjiv dio kamatne stope vezan uz Nacionalnu referentnu stopu (NRS), a ne uz EURIBOR, čija veličina ovisi o vanjskim kretanjima. Svakako je važno znati uz što je vezana kamatna stopa.

Korisnicima HPB-ovog kunskog stambenog kredita na raspolaganju su tri kombinacije fiksnih i promjenjivih kamatnih stopa. Ovisno o odabiru  razdoblja otplate uz fiksnu stopu, kamate se kreću  već od 4,80 posto, dok je u preostalom razdoblju otplate kredita kamatna stopa promjenjiva. Svima koji se na kredit odluče do 1. srpnja Banka neće naplaćivati naknadu za obradu kreditnog zahtjeva,  a snosit će i troškove solemnizacije Sporazuma o zasnivanju založnog prava (hipoteke) na nekretnini i procjene elaborata nekretnine.

Nije teško prijeći u banku s povoljnijom ponudom i boljim uvjetima. Klijent bi u matičnoj banci trebao zatražiti pismo namjere za zatvaranje postojećeg kredita, a potom se uputiti u najbližu poslovnicu HPB-a, gdje će mu djelatnici banke pružiti sve potrebne informacije vezane uz uvjete odobravanja kredita kao i informativni izračun.

Za više informacija posjetite: http://bit.ly/HPB_kunski_krediti  ili se javite u najbližu poslovnicu Hrvatske poštanske banke.

New Report

Close