Toskana – mjesto gdje prizori s razglednica postaju stvarnost

Autor: Sponzorirani članak , 19. svibanj 2016. u 09:01
Foto: Press

Neke ljubavi žive u nama, a nismo ih ni svjesni, nekim snovima vraćamo se cijeli život. Toskana je jedno i drugo – posjetite je i zaljubite se u njene boje, mirise i okuse.

Uživajte u vožnji tipičnim toskanskim krajolicima i krenite u otkrivanje živopisnih vinograda, maslinika i čempresa, koji su inspirirali slavne umjetnike, dok vas u Firenci, dragulju Italije, očekuje pravo renesansno blago.  

Grad vrhunske umjetnosti omogućit će vam susret s Michelangelovim Davidom i Botticellijevim Rođenjem Venere, a uz ugođaj minulih vremena imate priliku doživjeti svjetsku baštinu od koje uistinu zastaje dah.

Upoznajte ljude koji su zadržali pravi toskanski karakter, čiji će vas humor, karakter, jednostavnost, gostoljubivost, tradicionalne vještine i velika ljubav prema dobroj hrani i vinu osvojiti na prvi pogled.

U idiličnom okruženju kušajte specijalitete u čijim je okusima i mirisima utkana esencija talijanske kuhinje, jer iako jednostavna, malim, tajnim začinima postaje neiscrpna tema razgovora, dio slavlja života. Putovanje „začinite“ uživanjem u slatkim poslasticama ove regije poput kolačića cantucci ili opće poznatom sladoledu od pistacia. Ne zaboravite nazdraviti čašicom finog toskanskog vina, od kojih je najpoznatije Chianti Classico, sinonim za cijelu regiju.  

Iz ponude bismo svakako izdvojili Tavarnelle Val di Pesa, mjesto koje se nalazi u srcu poznatog vinskog područja Chianti, 30 km južno od Firence, a nudi smještaj u hotelu Chianti Village Morrocco s 3 zvjezdice. U jednoj od najekskluzivnijih lokacija Toskane, smjestio se šarmantan country chic resort s pogledom na veliki bazen i okružen hladovinom okolnog parka u kojem možete šetati, čitati ili jednostavno uživati u atmosferi.

Residence Relais i Piastroni Spa Hotel, nalazi se u u Maremmi – najautentičnijem dijelu Toscane. Ovaj šarmantni hotel nalazi se na jednom od najljepših brda Val di Cornie, u selu Monteverdi Marittimo, u blizini najpoznatijih umjetničkih gradova Toskane kao što su Volterra, San Gimignano, Pisa, Firenza i na samo 30 minuta udaljenosti od plaže na Etruščanskoj obali. Mir, udobnost i mjesto koje okružuje hotel, čine Relais i Piastroni privlačnim za one koji traže opuštajući odmor u diskretnom ambijentu. Ovdje imate priliku degustirati tradicionalne toskanske proizvode, te iskoristiti 10% popusta na kupovinu proizvoda Mucci.

Country Resort Guadalupe smješten je u srcu Maremme, na organsko-biološkom gospodarstvu Guadalupe uistinu je pravo mjesto za odmor u Toskani. Bilo da putujete s obitelji ili poslovnim partnerima, ovaj čaroban resort, zahvaljujući pažnji prema svakom detalju, uslugama po mjeri svakog gosta, ljepoti mjesta i prirode koja ga okružuje – pružiti će vam opuštajuće trenutke u netaknutom dijelu Toskane, samo nekoliko kilometara od Grosseto-a i u blizini Tirenske obale.

Jeste li znali da u Toskani postoji i spa grad? Ime mu je Saturnia, a nalazi se u sjevernom dijelu središnje Italije. Opuštajući odmor uz pažljivo birane okuse tradicionalne kuhinje i odličnu uslugu, na samo korak od termi Saturnia, pronaći ćete u Saturnia Tuscany Sport & Wellness hotelu s 4 zvjezdice. Ovdje je tišina najglasnija buka, zeleno žuti pejzaži nemaju kraja, mirisi vinograda i maslinika dočaravaju atmosferu, a okusi talijanske domaće kuhinje bude sva osjetila.

Ukoliko ste više raspoloženi za kombinaciju odmora uz more i uživanja u miru prostranih zelenih krajolika, svoje mjesto pod suncem pronaći ćete u Wellness Park Hotelu Fattoria La Principina s 4 zvjezdice.

Četverodnevno putovanje s romantičnim ugođajem isprepletenim s mnoštvo povijesno-kulturnih spomenika, ugodnih plaža i nepreglednih vinograda okupanih suncem, očekuje vas u terminima do 12. lipnja 2016. godine, po cijeni već od 3.160 kuna po osobi i smještajem u hotelu Borgo Scopeto Relais s četiri zvjezdice. Ovaj ekskluzivan hotel nudi veličanstven panoramski pogled na grad Sienu, svjetski poznatu po umjetnosti i bogatoj tradiciji, a očekuje vas i jedna besplatna a la carte večera u tri slijeda, besplatan ulazak u spa zonu i masaža koja će prijati nakon dana provedenog u otkrivanju čarobne Toskane. Ljubitelji sportskih aktivnosti imaju na raspolaganju besplatan najam teniskog terena i reketa, brdskih bicikala, kao i mogućnost nordijskog hodanja.

Za detaljnu ponudu aranžmana u Toskani posjetite www.atlas.hr, svratite u jednu od Atlasovih poslovnica ili se javite na besplatan broj telefona 0800 99 98.

New Report

Close