Što vam konkretno u brojkama donosi porezna reforma?

Autor: Sponzorirani članak , 08. studeni 2016. u 07:29
Navedena reforma pokriva sve poreze u Hrvatskoj, a najveće promjene se očekuju u sustavu poreza na dodanu vrijednost, poreza na dohodak, poreza na dobit i Općeg poreznog Zakona/Thinkstock

Navedena reforma pokriva sve poreze u Hrvatskoj, a najveće promjene se očekuju u sustavu poreza na dodanu vrijednost, poreza na dohodak, poreza na dobit i Općeg poreznog Zakona.

Seminar POREZNA REFORMA – ŠTO SE MIJENJA U 2017.? u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF) održava se u utorak 15. studenog 2016. s početkom u 8.30 sati. Iz predavanja Kristijana Cinottija, ovl. por. savjetnik, Andrije Garofulića, ACCA i Pere Mioča saznajte:

  • Koje su izmjene poreza na dobit?
  • Koji su novi načini priznavanja troškova reprezentacije i osobnih automobila? 
  • Ukidanje olakšice za reinvestiranu dobit
  • Metoda oporezivanja dobiti prema novčanom tijeku
  • Ispravak vrijednosti potraživanja – novi uvjeti
  • Koje su promjene u porezu na dodanu vrijednost?
  • Odbitak pretporeza za nabavu ili najam osobnih automobila i drugih sredstava za osobni prijevoz
  • Povećanje praga za upis u registar obveznika PDV-a
  • Koje su promjene osobnog odbitka pri porezu na dohodak?
  • Koje su promjene u poreznim razredima?
  • Koji su novi načini oporezivanja drugog dohotka?
  • Ukidanje iznimaka od obveze plaćanja doprinosa
  • Koje su promjene u plaćanju doprinosa?
  • Koje su novosti u Porezu na promet nekretnina? 
  • Kako se mijenja Opći porezni zakon?
  • Najavljene izmjene Zakona o računovodstvu
  • Pitanja polaznika i diskusija
  • Saznajte na KONKRETNIM PRIMJERIMA simulaciju utjecaja Porezne reforme

Prijavu za sudjelovanje možete ispuniti na www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail) te na telefone 4677 548 ili 091/4677 548. 

U skladu s najavama, Ministarstvo financija je 27. listopada 2016. javnosti predstavilo predloženi set zakonskih promjena u poreznom sustavu Republike Hrvatske. Navedena reforma pokriva sve poreze u Hrvatskoj, a najveće promjene se očekuju u sustavu poreza na dodanu vrijednost, poreza na dohodak, poreza na dobit i Općeg poreznog Zakona.

Predložene izmjene se tiču gotovo svih poslovnih subjekata u Hrvatskoj, ali velikim dijelom i fizičkih osoba. Seminar će dati opsežan pregled svi predloženih izmjena koje porezni obveznici mogu očekivati u primjeni od 01.01.2017. godine.

Predavač Kristijan Cinotti, ovlašteni porezni savjetnik, je direktor Mazars Cinotti društava koja se bave revizijom, poreznim savjetovanjem i računovodstvom. Dio karijere je proveo u internacionalnim revizorskim kućama na poslovima revizije i poreznog savjetovanja. Revizijom, porezima i računovodstvom se bavi od 1998. godine. Kao direktor internacionalne revizorske kuće bio je odgovoran za poslove revizije u Hrvatskoj i razvoj poslovanja u Srbiji.

Specijalist je za područje optimiranja poreznog položaja u zemlji i inozemstvu.  Posjeduje licence za ovlaštenog revizora, poreznog savjetnika, procjenitelja i računovođu.  Glavni je autor knjiga: "Što poduzetnici moraju znati o financijama?",Kako platiti manje poreza?", te knjige "Leasing u praksi". Autor je nekoliko članaka iz područja spajanja poduzeća, leasinga i Due Diligenca.  Tijekom svoje poslovne karijere, Kristijan je obavljao čitav niz poslova revizije banaka, osiguravajućih društava, proizvodnih i drugih trgovačkih društava. Osim revizije, sudjelovao je u provođenju procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) i savjetovanjima prilikom prodaje i kupnje društava, te procjenama vrijednosti društava. 

Andrija Garofulić ACCA, je partner u Mazars Cinotti zadužen za poslove poreznog i poslovnog savjetovanja. Dio  svoje poslovne karijere proveo je u velikoj internacionalnoj revizorskoj kući na poslovima računovodstva i poreznog savjetovanja. Prošao je više raznih usavršavanja od strane Mazarsa u inozemstvu vezano uz poreze, računovodstvo, spajanja i pripajanja poduzeća. Andrija je specijalist za područje M&A i transakcije kupnje, prodaje i valuacije poduzeća. Andrija je koautor knjige "Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave" i "Mazars – Porezni savjetnik", ovlašteni revizor Ujedinjenog Kraljevstva (ACCA), te autor stručnih članaka za razne stručne publikacije.

Pere Mioč je menadžer poreznog i poslovnog savjetovanja u Mazars Cinotti. Pere je uže specijaliziran za područje poreza na dobit i porez na dodanu vrijednost. U sklopu usavršavanja za PDV radio je u Mazars Nizozemska gdje je imao prilike usavršavati PDV s osvrtom na slučajeve Europskog suda pravde i internacionalno oporezivanje. Redovito odlazi na internacionalna usavršavanja i konferencije u inozemstvo kako bi pratio najnovije promjene i razmjenjivao iskustva s kolegama u inozemstvu. Nadalje, Pere je specijalist za provođenje poreznih nadzora i optimizacija, kao i koautor knjiga "Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave" i "Mazars – Porezni savjetnik", te stručnih članaka na temu poreza.

Sve informacije o seminaru i prijavi – www.hif.hr.

New Report

Close