Samoborsko naselje Giznik konkurencija je Pantovčaku?

Autor: Poslovni.hr , 04. prosinac 2015. u 10:01
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Sa svega 37 tisuća stanovnika, Samobor se nalazi pri vrhu liste sigurnih gradova.

Među hrvatskom višom srednjom klasom sve je popularniji američki način stanovanja gdje sve više uspješnih menadžera, umorni od žiže u središtu grada, sele u periferne dijelove, koje će im pružiti mir i odmor od svakodnevnih napornih obveza. Jedan od popularnijih gradova koji privlači pažnju među populacijom dubljeg džepa je sigurno grad Samobor, koji je udaljen svega 20 kilometara od centra Zagreba.

Kao što je u Zagrebu najpopularnije odredište Pantovčak, tako je u Samoboru naselje Giznik, koje se smjestilo na blagoj padini brijega okrenutoj prema istoku, nadomak centra Samobora u okruženju zelenila i prirode, na prestižnoj lokaciji između Klaićeve ulice i Ulice Ise Velikanovića. Osim što s brijega puca prekrasan pogled na Sljeme, Zagreb i okolicu, pun je zelenila i nalazi se u mirnoj oazi te je, samo 400 metara udaljen od samog centra Samobora.

Sa svega 37 tisuća stanovnika, Samobor se nalazi pri vrhu liste sigurnih gradova. No, iako Samobor ne možemo uspoređivati s našim glavnim gradom, moramo priznati da Zagrepčani ne mogu odoljeti samoborskim kremšnitama, zbog kojih su redoviti gosti vikendom na samoborskoj špici.

Iako mali gradić, Samobor ide u korak s velikim gradovima tako da se planira i uređenje jezera Orešje u blizini Sv. Nedjelje, kako bi njegovi stanovnici mogli uživati u dugim šetnjama i raznim drugim aktivnostima.

Nedavno smo njuškajući po Njuškalu naišli na kreativan oglas jednog od zadnjih dostupnih zemljišta u naselju Giznik. Oglas pogledajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close