Pan-Pek, pionir i lider suvremene hrvatske pekarske proizvodnje

Autor: Sponzorirani članak , 12. ožujak 2014. u 13:05
Press foto

Hrvatska pekarska industrija svakako je jedna specifičnost našeg područja, a moglo bi se reći i da se radi o jednoj vrijednoj tradiciji.

Hrvatska pekarska industrija svakako je jedna specifičnost našeg područja, a moglo bi se reći i da se radi o jednoj vrijednoj tradiciji. Mnogi turisti koji dolaze u Hrvatsku nerijetko budu oduševljeni pekarnicama, jer takav koncept proizvoda i prodajnih mjesta u njihovim zemljama nije prisutan.

Što se tiče moderne hrvatske povijesti, odnosno perioda od osamostaljenja Republike Hrvatske, prvo  privatno pekarsko poduzeće osnovano je 1992. godine. Riječ je o kompaniji Pan-Pek d.o.o. koja se bavi proizvodnjom i distribucijom pekarskih i slastičarskih proizvoda, a s pravom se može ustvrditi kako je Pan-Pek pionir modernizacije i razvoja pekarske industrije u Hrvatskoj. Kontinuirano ulaganje u razvoj i unaprjeđenje proizvodnje osiguralo je kompaniji poziciju lidera u implementaciji suvremenih proizvodnih tehnologija, ali i proizvođača čiji su proizvodi postali sinonim za kvalitetu i povjerenje. Da je upravo proizvodni proces segment poslovanja kojemu Pan-Pek pridaje najveći značaj posvjedočili su i ISO te HACCP certifikati koje ova kompanija posjeduje još od 2004. godine.

Širenje poslovanja

Uspješnom razvoju poslovanja u značajnoj je mjeri doprinijela i dobro razvijena maloprodajna mreža na širem području grada Zagreba. Riječ je o preko 60 prodajnih mjesta putem kojih Pan-Pek na tržište plasira više od 200 pekarskih proizvoda, od kojih su mnogi plod jedinstvene recepture i praćenja nutricionističkih trendova usmjerenih ka poboljšanju kvalitete života potrošača. Asortiman obuhvaća razne vrste kruha, peciva, finih peciva, kolača, torti, smrznutih proizvoda, vučenih tijesta, krušnih mrvica, oblatni i drugih pekarskih proizvoda. Osim kroz vlastite prodavaonice, Pan-Pek svoje proizvode distribuira i u više desetaka trgovačkih lanaca, dvjestotinjak srednjih i malih trgovačkih tvrtki, kao i u sve važnije hipermarkete, diskonte, škole, bolnice, dječje vrtiće i domove umirovljenika.

Ubrzan rast poslovanja kompaniju je potaknuo da već 1994. godine prostore u Borčecu zamjeni prostorima u Radničkoj cesti, a 2002. godine kompleksom u Planinskoj ulici, koji je opremljen najsuvremenijim automatiziranim postrojenjima. S vremenom se kapacitet proizvodnje povećavao, a 2005. godine Pan-Pek svoju djelatnost proširuje i na smrznute te pretpečene proizvode. Štoviše, ova je kompanija danas lider u proizvodnji smrznutih proizvoda od tijesta, a 2010. godine izvršena je i akvizicija dijela tvrtke Đakovština d.d., proizvođača renomiranog brenda TENA. Na taj je način osnovana sestrinska kompanija Pan-Pek Đakovo, u kojoj se proizvode svježi i suhi kolači, oblatne te listovi za pite i savijače.

Implementacija najviših standarda sigurnosti i kvalitete

Pan-Pek se može pohvaliti sa sofisticiranim sustavom HACCP, što zapravo podrazumijeva implementaciju sustava kojim se učinkovito upravlja sigurnošću hrane u svim fazama proizvodnje. Kompanija uz to posjeduje i certifikat IFS Food Standard, međunarodnu potvrdu visokih sigurnosnih standarda koje Pan-Pek primjenjuje u proizvodnju i distribuciji svojih proizvoda.

Što se tiče planova za budućnost, kompanija je odlučna u namjeri da zadrži, pa čak i unaprijedi poziciju lidera u proizvodnji pekarskih proizvoda na domaćem tržištu. Stoga su planirana i daljnja ulaganja u razvoj proizvodnje, širenje maloprodajne mreže i razvoj novih proizvoda, uz kontinuirani doprinos na području društveno odgovornog poslovanja.

New Report

Close