Pametni gradovi: Nagrade i kategorije natječaja

Autor: Poslovni.hr , 16. svibanj 2016. u 09:12
Pametni gradovi natječaj i konferencija

Nagrade se dodjeljuju u pet različitih kategorija i biti će dodijeljene u sklopu konferencije Pametni gradovi – gradovi budućnosti 2016. koja će se održati 11.10.2016. u Zagrebu. Svi gradovi pobjednici, osim certifikata, dobivaju i pravo jednogodišnjeg korištenja službenog logotipa ‘Pametniji grad 2016.’ za vlastite potrebe, poput promo materijala, te marketinških kampanja.

Nagrade Smart City Award 2016. dodjeljuju se gradovima na području Hrvatske za specifične projekte ili kumulativne dosege u određenom segmentu 'smart city' tematike tijekom 2016. godine.

Nagrade se dodjeljuju u pet različitih kategorija i biti će dodijeljene u sklopu konferencije Pametni gradovi – gradovi budućnosti  2016. koja će se održati 11.10.2016. u Zagrebu. Svi gradovi pobjednici, osim certifikata, dobivaju i pravo jednogodišnjeg korištenja službenog logotipa 'Pametniji grad 2016.' za vlastite potrebe, poput promo materijala, te marketinških kampanja.

KATEGORIJE

Pametnije obrazovanje

U ovoj kategoriji nagradit će se najbolji projekt stvaranja idealnog okružja za obrazovanje djece i mladih. Od stvaranja sveučilišnog grada i poticanja inkubatora za poduzetništvo za studente do novih vrtića i škola, informatizacija škola i sl.

Pametniji turizam

U ovoj kategoriji nagradit će se najbolji projekt povećanja vezani uz poticanje razvoja turizma. Od povezivanja malih iznajmljivača ili OPG-a kroz primjerice vinske ceste do uvođenja besplatnog wifi-a u grad, preko biciklističkih staza, muzeja ili primjerice obnove starih fasada itd. 

Pametnija energetika

  U ovoj kategoriji nagradit će se najbolji projekt koji uključuju obnovu rasvjete, ali i uštede u zgradarstvu, poticanje uvođenja solarnih panela, punionice za električne bicikle i automobile i sl.

Pametnija Uprava

  U ovoj kategoriji nagradit će se najbolji projekt povećanja efikasnosti ili dostupnosti upravljanja na lokalnoj razini gradskih administracija. U obzir podjednako dolaze projekti implementacije modernih tehnologija u svrhu poboljšanja usluge građanima, kao i projekti povećanja transparentnosti upravljanja, kao i stupnja sudjelovanja građana u procesima odlučivanja.

Pametniji okoliš 

  U ovoj kategoriji nagradit će se najbolji projekti u segmentu razvoja održivog gospodarenja energijom, otpadom i prirodnim resursima. U obzir dolaze investicijski projekti, kao i projekti poticanja razvoja inovativnih tehnologija, uspostave novih organizacijskih modela ili edukativno-promocijski projekti usmjereni promjeni postojećih ustaljenih životnih navika.

Komentirajte prvi

New Report

Close