Naučite upravljati projektnim ciklusom i pripremati EU projekte

Autor: Sponzorirani članak , 27. kolovoz 2014. u 08:56
Mirakul Edukacijski centar

Mirakul Edukacijski centar u listopadu će upisati novu generaciju polaznika specijalističkog programa ‘Voditelj projekata za EU fondove’

Pisanje projekta za sufinanciranje iz fondova Europske unije složen je proces koji zahtijeva točnost, preciznost i zadovoljavanje svih, pa i najsitnijih detalja. Iz tog razloga mnogi projekti bivaju odbijeni, bez obzira što projektna ideja ima opću društvenu vrijednost i ekonomsku opravdanost.
 

Mirakul Edukacijski centar u listopadu će upisati novu generaciju polaznika specijalističkog programa 'Voditelj projekata za EU fondove'. Uz teorijski dio nastave, na programu će predavači, kroz vlastite praktične primjere, polaznicima objasniti cjelokupni postupak: od osmišljavanja, preko pripreme, do prijave projekta za sufinanciranje iz fondova EU. Predavači će polaznicima stručnim savjetima pomoći u razumijevanju projektnog postupka s aspekta institucije koja projekt prijavljuje. 

Polaznicima će se predstaviti dostupni fondovi EU, objasniti kako financijski upravljati programima te kako se pripremiti za natječaje. Kako osmisliti projekt voditelji će objasniti na brojnim uspješno provedenim praktičnim primjerima, kao i kroz dosadašnju praksu u pripremi velikih investicijskih projekata za Kohezijski i strukturne fondove. Polaznici će saznati kako izraditi sažetak projekta, kako popuniti obrazac prijave, razraditi proračun, provesti projekt te raditi na vidljivosti istog.
 

Program 'Voditelj projekata za EU fondove' sastoji se od 3 modula ukupnog trajanja 60 nastavnih sati. Osim redovnih modula, ponuđena su i dva izborna seminara: ‘Izrada investicijske studije/studije izvedivosti’ i ‘Kako izraditi CBA analizu (analizu koristi i troškova)’. 
 

Voditelj programa je Jean-Pierre Maričić, dokazani stručnjak i višegodišnji predavač Mirakul Edukacijskog centra, a na programu će predavati i drugi vodeći hrvatski stručnjaci iz područja pripreme i provedbe EU projekata. Osim stalnih predavača, Akademija će ugostiti  i goste-predavače iz najuspješnijih hrvatskih tvrtaka i institucija, koji će na vlastitim primjerima polaznicima predstaviti problematiku i konkretna rješenja problema s kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju.
 

Trajanje programa 'Voditelj projekata za EU fondove' je od 2. listopada do 5. prosinca 2014. godine, a sve dodatne informacije o programu, predavačima i uvjetima upisa mogu se naći na web stranicama
 
Upisi su započeli. Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme.

New Report

Close