Nagrade – pametni gradovi

Autor: Poslovni.hr , 31. ožujak 2015. u 15:14
Gradovi buducnosti

Nagrade Inpuls – Pametniji grad 2015.

Nagrade se dodjeljuju gradovima na području Hrvatske za specifične projekte ili kumulativne dosege u određenom segmentu ‘smart city’ tematike tijekom 2015. godine. Nagrade se dodjeljuju u pet različitih kategorija.

Kategorije:

1. Pametnija ekonomija
U ovoj kategoriji nagradit će se najbolje dostignuće u implementaciji inicijativa usmjerenih na poticanje razvoja poduzetništva, naročito u segmentu inovativnih mikro i malih tvrtki, bilo kroz razvoj moderne infrastrukture, bilo kroz modele udruživanja i klasterizacije.

2. Pametnija uprava
U ovoj kategoriji nagradit će se najbolji projekt povećanja efikasnosti ili dostupnosti upravljanja na lokalnoj razini gradskih administracija.
U obzir podjednako dolaze projekti implementacije modernih tehnologija u svrhu poboljšanja usluge građanima, kao i projekti povećanja transparentnosti upravljanja, kao i stupnja sudjelovanja građana u procesima odlučivanja.

3. Pametnija mobilnost
U ovoj kategoriji nagradit će se najbolji projekt u segmentu razvoja gradskog prometa i urbane prometne
dostupnosti. U obzir dolaze implementacije novih tehnoloških rješenja, primjeri uspostave modernih sustava niskougljičnog transporta, organizacije intermodalnog prometa i ukidanja prepreka što većoj uključenosti građana u prometne tokove.

4. Pametniji okoliš
U ovoj kategoriji nagradit će se najbolji projekti u segmentu razvoja održivog gospodarenja energijom, otpadom i prirodnim resursima. U obzir dolaze investicijski projekti, kao i projekti poticanja razvoja inovativnih tehnologija, uspostave novih organizacijskih modela ili edukativno-promocijski projekti usmjereni promjeni postojećih ustaljenih životnih navika.

5. Pametnija zajednica
U ovoj kategoriji nagradit će se najbolji projekti posvećeni unaprijeđenju funkcioniranja gradova kao životnih zajednica implementacijom inovativnih tehničkih i tehnoloških rješenja. U obzir dolaze inicijative usmjerene na promociju koncepata zajedničkih aktivnosti, dijeljenja resursa, prostora i kompetencija, kao i korištenje modernih tehnologija za uspostavu novih kooperacija i proizvodnju novih javnih dobara.

Nagrade će biti dodijeljene u sklopu konferencije Future City Summit 2015. koja će se održati u studenome u Zagrebu. Svi gradovi pobjednici, osim certifikata, dobivaju i pravo jednogodišnjeg korištenja službenog logotipa ‘Pametniji grad 2015.’ za vlastite potrebe, poput promo materijala, te marketinških kampanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close