Mladi stručnjaci uče kako biti uspješni lideri

Autor: Sponzorirani članak , 23. svibanj 2016. u 09:06
Foto: press foto

Kako bi mladi stekli i razvili liderske vještine, Američka gospodarska komora je prije tri godine u Hrvatskoj započela jedinstveni edukacijski program koji pomaže mladima da nauče kako biti pravi lideri.

Kontinuirano učenje i usavršavanje potrebnih vještina zaposlenika ključni su elementni za razvoj svake tvrtke.

Prepoznati kao velik potencijal unutar svojih tvrtki, mladim stručnjacima nudi se mogućnost za poslijediplomsko obrazovanje i stručno usavršavanje. Iako stručnjaci u teoriji, često im nedostaje praktično iskustvo i prilika za razvoj i učenje od iskusnih lidera.

Kako bi mladi stekli i razvili liderske vještine, Američka gospodarska komora je prije tri godine u Hrvatskoj započela jedinstveni edukacijski program koji pomaže mladima da nauče kako biti pravi lideri.

Cilj je programa doprinijeti njihovu profesionalnom i osobnom razvoju kroz niz interaktivnih predavanja koje će održati uspješni hrvatski i inozemni menadžeri. Svi predavači edukacijskog programa priznati su lideri koji će rado govoriti o svom bogatom poslovnom iskustvu koje će polaznicima pomoći u suočavanju izazova njihovog poslovnog okruženja.

„Ovim programom AmCham doprinosi razvoju budućih poslovnih lidera koji će svojim znanjem doprinijeti hrvatskom gospodarskom napretku. Mladim ljudima se programom daje pristup vodećim poslovnim ljudima Hrvatske i regije iz čijeg iskustva i znanja imaju prilike učiti“, izjavila je Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore.

Predavanja su vrlo interaktivna te je naglasak na osobnim iskustvima i diskusiji. Svi polaznici već imaju radno iskustvo, te im se na ovaj im se način pruža prilika da otvoreno pričaju o izazovima s kojima su suočeni u svom radu. Do sada je program završilo 170 polaznika iz raznih industrija i profila tvrtki.

„Smatram da je podrška ovakvog programa izuzetno važna jer na ovaj način potičemo mlade, kvalitetne ljude na cjeloživotno učenje i napredak. Stručan i profesionalan kadar u svakom je poduzeću temelj, te je trud uložen u taj segment iznimno važan, pa je prilika da se kroz AmCham Talents program po tom pitanju napravi i korak više“ izjavio je povodom početka programa Michael Müller, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, platinum sponzor programa.

U sklopu četvrte generacije programa koja je započela u svibnju predavanja će održati Maria Anargyrou-Nikolić, direktorica Coca-Cole HBC Hrvatska; Goran Kapičić, voditelj ureda Podravke Kina; Vedrana Likan, direktorica Colliers Advisorya; Danko Schönwald, direktor Novartisa Hrvatska; Siniša Topalović, direktor Horwath HTL-a; Barry Rudolph, direktor Presidio Grupe; Mladen Vukmir, partner u Vukmir i suradnici te Joe Bašić, direktor MPG Southeast Europe.

Predavači će podijeliti svoja životna i profesionalna iskustva o učinkovitom donošenju odluka, upravljanju karijerom, pregovaračkim tehnikama, rješavanju sukoba, vođenju projekata te upravljanju rizicima u poslovanju.

Sudionici su aktivno uključeni u program te imaju priliku pokazati svoje znanje radovima na aktualne gospodarske teme te sudjelovanjem u natjecanju za AmCham talenta godine.

Najbolje polaznike, koji će biti posebno nagrađeni, odabrat će članovi ocjenjivačkog Odbora: Boris Bauk, direktor HP Enterprise-a, Valentina Hero, Regulatory Manager AbbVie-a, Bojan Poljičak, direktor Adecco-a, Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica AmCham-a, Hrvoje Bardek, odvjetnik CMS Reich-Rohrwig Hainz Rechtsanwälte GmbH, Tomislav Juraga, direktor Dell-a, Berislav Horvat, Country Managing Partner EY-a, Ivica Krizmanić, direktor hotela Esplanade Zagreb i prof. Maja Vidović, RIT Croatia.

Više informacija o programu dostupno je na stranici Američke gospodarske komore.

New Report

Close