Gradovi u pokretu: Alat City Performance

Autor: Sponzorirani članak , 16. veljača 2016. u 15:07
FOTO: Fotolia

Kako neki grad može postati pametan grad? Tvrtka Siemens razvila je alat City Performance, koji gradskim donositeljima odluka pomaže prepoznati tehnologije koje gradu nude maksimalne ekološke i gospodarske koristi. Alat pokazuje kako tehnologije mogu poboljšati kvalitetu života u gradu i stvoriti više radnih mjesta.

Do 2050. godine smatra se da će više od 6 milijardi ljudi živjeti u gradovima jer su oni središta kulturnih i gospodarskih aktivnosti. No, kako bi građanima život bio što lagodniji, važno je dobro funkcioniranje urbanih infrastruktura, kao što su energija, zgrade i javni prijevoz. Bez te sinergije, njihov društveni i gospodarski rast izgubit će se u prevelikoj gužvi i zagađenju zraka. U vremenima ograničenih financijskih mogućnosti, pravo ulaganja u infrastrukturu za dugoročni napredak nikad nije bilo važnije. Alat City Performance i Siemensov zeleni indeks, koji čini dubinsku analizu na više od 70 tehnologija, pokazuje nam koliko su važna ekološka osviještenost i pametna ekonomska ulaganja za bolje funkcionioranje gradova.

Što biste učinili kada biste baš vi bili gradonačelnik svoga grada? Zaigrajte City Performance Tool igricu  ​​i saznajte kako vam tehnologija može olakšati život u gradu te kako utječe na povećanje broja novih radnih mjesta.

Jeste li zadovoljni rezultatima? Podijelite svoj uspjeh putem društvenih medija na kraju igrice. 

New Report

Close