Cjeloživotno obrazovanje – važan korak u profesionalnom i osobnom razvoju

Autor: Objava za medije , 16. veljača 2017. u 07:29
Michael Georg Müller

Današnje tržište rada zahtjevno je i ponekad je teško pronaći kvalitetan program koji bi zadovoljio sve potrebe pojedinaca usmjerenih prema profesionalnom ali i osobnom razvoju.

"Važnost cjeloživotnoga poslovnog obrazovanja zaposlenika u poduzećima osnovni je preduvjet za povećanje konkurentske sposobnosti te ujedno sredstvo kojim se povećava kreativnost i inovativnost svih zaposlenika. Na taj način omogućuje se i ostvarenje strategije uz veću produktivnost rada. S ovim neupitnim činjenicama slažemo se i mi u Raiffeisen banci, te na razne načine, posebice internom i eksternom edukacijom, radimo na tome da svaki djelatnik dobije priliku za usavršavanje u svom području rada, ali i da ponekad izađe iz poznate zone svoga djelokruga rada. Ovaj zadnji dio uvijek izazove poseban interes među djelatnicima, jer s jedne strane omogućava kolegama da iznesu svoja mišljenja i viđenja o radu drugih sektora te da pridonesu rješavanju nekih problema, a s druge strane sektori dobiju "svjež" pogled na neke možda već uobičajene situacije", izjavio je Michael Georg Müller, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Današnje tržište rada zahtjevno je i ponekad je teško pronaći kvalitetan program koji bi zadovoljio sve potrebe pojedinaca usmjerenih prema profesionalnom ali i osobnom razvoju. Vjerujem da ovaj program uspješno spaja oboje, a tome u svakom slučaju doprinose uspješni hrvatski i inozemni menadžeri, koji kroz predavanja prenose dio svoga stečenog poslovnog iskustva te  znanja i vještine s kojima se susreću u svakodnevnim izazovima.

U  Raiffeisen banci, praćenjem svakodnevnoga rada i redovitom evaluacijom, voditelji odjela prepoznaju poseban potencijal pojedinaca te im pružaju mogućnost dodatne edukacije, među ostalim i putem programa AmCham Talents. Već dvije godine zaredom RBA ima finaliste programa i iako je prošlogodišnja pobjeda izmaknula (Drago Žilić, samostalni Voditelj poslovnoga odnosa, zauzeo je visoko drugo mjesto), u RBA vjeruju da će i ovogodišnji polaznici programa ostvariti značajne rezultate.

 "Kvaliteta programa AmCham Talents proizlazi upravo iz razloga što je kroz njega prošao niz kvalitetnih mladih stručnjaka koji za program imaju samo riječi hvale, a vrlo rado se odazivaju i respektabilna imena poslovnoga svijeta koji kroz predavanja i mentorstva prenose svoja znanja i iskustva stečena tijekom uspješnih karijera. Posebno bih naglasio važnost vanjske procjene s kojom se susreću polaznici programa prilikom koje se ocjenjuje njihov način rada i suradnja s ostalim kolegama.

Povratna informacija je izuzetno bitna za svakog pojedinca u razvoju daljnje karijere. Upravo zato je podrška ovakvoga programa izuzetno važna, te smo se i ove godine kao Banka odlučili uključiti u program kao platinum sponzor, jer na taj način potičemo mlade i kvalitetne ljude na cjeloživotno učenje i napredak.

Stručan i profesionalan kadar u svakom je poduzeću temelj, te je trud uložen u taj segment iznimno važan, pa je prilika da se kroz AmCham Talents program, po tom pitanju, napravi i korak više. Uspješnost programa AmCham Talents dobar je pokazatelj da se situacija u mnogim poduzećima mijenja i da veliki interes polaznika iz godine u godinu daje poticaj za razvoj sve kvalitetnijega sadržaja i okupljanje zvučnih imena, kako predavača tako i članova ocjenjivačkog odbora", zaključuje Müller.

Komentirajte prvi

New Report

Close