3 kategorije projekata

hph hph

Ove godine studenti mogu pisati radove na tri zadane teme.

Izvorno hrvatsko

U sklopu projektnih zadataka natjecatelji bi trebali osmisliti na koji će način plasirati postojeći hrvatski proizvod, istaknuti njegove kvalitete svojom kreativnošću i idejama ili jednostavno osmisliti potpuno novi proizvod i strategiju za njegov što bolji uspjeh na našem i inozemnim tržištima.

Kreativna industrija kao takva nudi čitav niz mogućnosti za razvoj novog, autohtonog i samo našeg proizvoda nastalog kao rezultat kreativnog uma i stvaralaštva. 

Poduzetna Hrvatska

U sklopu projektnih zadataka ove tematike od studenata se očekuje da predlože konkretne poduzetničke ideje i projekte usmjerene razvoju održivih biznisa.

Ti prijedlozi mogu se odnositi na otkrivanje novih tržišnih niša, ali i stvaranja novih poslovnih koncepata utemeljenih na već postojećim biznisima i poslovnim modelima. Kako iskoristiti sve što trenutno posjedujemo kao zemlja kako bi naša konkurentnost bila na većem nivou, izazov je ove projektne teme. Kako zasnovati održiv biznis od nule, kako spajanjem raznih sektora i dijelova Hrvatske te iskorištavanjem onog pozitivnog i kvalitetnog što svaki sektor i regija nudi, stvoriti bolju i poduzetniju Hrvatsku – pitanja su koja mogu inspirirati natjecatelje koji se odluče za ovu projektnu temu. 

Inovativna Hrvatska

Od projektnih zadataka ove tematike očekuje se da prezentiraju inovativne ideje koje će biti od velike koristi pojedincima ili tvrtkama te time pomoći dodatnom razvoju Hrvatske i ojačati naš  status na polju inovativnosti u svijetu, ali i ideje koje se odnose na mogućnosti boljeg poticanja inovativnosti među mladima. To može biti interaktivna internetska stranica koja nudi do sada neviđene mogućnosti, neki novi tehnološki proizvod koji će olakšati posao u nekoj grani industrije, ali i novu metodu poticanja inovativnosti u društvu – mogućnosti su doista velike, a ideje su ono što nas treba pomicati prema naprijed u budućnosti.  

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!