Znate li kako formirati i razvijati uspješan kontroling?

Autor: Sponzorirani članak , 24. travanj 2014. u 09:14
kontroling

Moderne organizacije gotovo je nemoguće zamisliti bez kontrolinga, ali i tržišnih promjena.

Moderne organizacije gotovo je nemoguće zamisliti bez kontrolinga, posebice u vrijeme krize, ali i tržišnih promjena u kojima se njime rješavaju sve prisutniji problemi koordinacije i integracije.

 

Upravo je osnovna funkcija kontrolinga usmjerena na postizanje što veće efikasnosti poslovanja.

 

Primarna uloga kontrolinga je spajanje različitih dijelova poduzeća u jednu cjelinu radi stvaranja sveobuhvatnog pogleda na njegovo cjelokupno poslovanje. Kontroling povezuje parcijalne organizacijske funkcije u jednu jedinstvenu cjelinu radi maksimizacije efikasnosti i efektivnosti poduzeća, no njegov je upravljački koncept ponekad teško razumjeti, kao i to zašto je on neophodan svakom poduzeću.
 

Kako formirati i razvijati uspješan kontroling? Kako teče metodologija njegovog uvođenja? Kako izgraditi odnos kontrolinga s menadžmentom i drugim funkcijama u poduzeću?
Pitanja su koja se često postavljaju, a odgovore na njih dobit će polaznici seminara „Uvođenje i razvoj kontrolinga uz primjere iz prakse“ u organizaciji Poslovnog centra znanja.

 

Cilj seminara je objasniti koncept kontrolinga i preduvjete za njegovo uvođenje i razvijanje, zašto je kontroling neophodan svakom poduzeću, mogu li vizija, misija i ciljevi poduzeća biti objekt kontrolinga, kakav je odnos kontrolinga s menadžmentom i funkcijama u poduzeću, što je operativni, a što strateški kontroling i koje su njihove specifičnosti te kako se određuje, formira i koristi sustav izvještavanja. Seminar je namijenjen svima koji se žele upoznati s kontrolingom ili ga već poznaju, a žele produbiti znanja.

 

Prvenstveno je namijenjen predstavnicima menadžmenta trgovačkih društava, direktorima i voditeljima sektora kontrolinga, menadžmentu i zaposlenicima koji rade na poslovima financija i računovodstva, plana i analize, logistike, prodaje i marketinga, proizvodnje, ljudskih potencijala, ali i svi ostali zainteresirani. Seminar se održava 8. svibnja, a detalje o prijavi možete pronaći ovdje

New Report

Close