Zlatna piletina, recept uz koji će ona baš uvijek ispasti savršeno

Autor: Promo , 07. lipanj 2018. u 08:00
Foto: press

Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.

(za 4 osobe)

oko 1 kg pilećih bataka i zabataka
1 žlica Vegete Mediteran
40 ml maslinovog ulja
100 ml bijelog vina
2 češnja češnjaka
200 g cherry rajčica
200 g gljiva
100 g Zelenih maslina Podravka
50 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
popržene kockice kruha za posluživanje

1. Piletinu pospite jednom žlicom Vegete Mediteran, te je položite u posudu za pečenje.
2. Prelijte preko piletine mješavinom maslinovog ulja, vina i nasjeckanog češnjaka.
3. Pecite na 200°C oko 30 minuta, na pola vremena pečenja okrenite piletinu.
4. Cherry rajčice položite uokolo pilećih bataka i prerezane gljive napola. Posolite i poparite.
5. Pecite još 20 minuta ili dok povrće ne omekša i piletina ne dobije zlatnu boju.
6. U posudu s piletinom ulijte vrhnje i izmiješajte lagano.
7. Na kratko vratite u pećnicu, izvadite i pospite nasjeckanim vlascem.
8. Poslužite s poprženim kruhom.

Savjet: Ukoliko ne preferirate vino, možete piletinu preliti s 1-2 žlice limunovog soka.
Vrijeme pripreme: 45 minuta
Zahtjevnost: jednostavno.

Izvor: Coolinarika.com

New Report

Close