Zimski dani na kubanski način

Autor: Poslovni.hr , 09. rujan 2016. u 13:23
Foto: foto press

Osim pješčanih plaža i vrhunskih hotela, turiste ovdje privlači i bogata povijesna i kulturna baština, no život otoka najbolje se može upoznati kroz njegovo siromašno, ali duhom bogato stanovništvo, ples i pjesmu na ulicama gradova i fenomenalnu gastronomiju.

Priželjkujete jedno toplo, energično putovanje s kojeg ćete se vratiti prepuni doživljaja? Upravo je Kuba primjer idealnog odredišta svakog zaljubljenika u daleka putovanja, koja uistinu pružaju jedinstveno iskustvo i uspomenu za čitav život. Nezaboravne zabave uz ples na ulicama, kokteli Cuba Libre i Mojito, kubanske cigare, sve to, ali i mnogo više očekuje vas u zemlji iz koje se svatko vrati s osmijehom od uha do uha.

Poznato je kako je Kuba savršeno uspjela uklopiti tradiciju i modernu svakodnevicu – stari američki automobili, kolonijalna španjolska arhitektura u kombinaciji s raskošnim hotelskim resortima i shopping centrima slika su današnje, moderne Kube.

Osim pješčanih plaža i vrhunskih hotela, turiste ovdje privlači i bogata povijesna i kulturna baština, no život otoka najbolje se može upoznati kroz njegovo siromašno, ali duhom bogato stanovništvo, ples i pjesmu na ulicama gradova i fenomenalnu gastronomiju.

Najpoznatiji grad Kube zasigurno je njezin glavni grad – Havana. Smješten na zapadnoj strani prirodnog zaljeva uz obalu Atlantskog oceana, Havana je grad kojim dominiraju američki automobili iz 50-tih i 60-tih godina prošlog stoljeća. Stari dio grada, poznat pod imenom Habana Vieja karakterističan je po uskim ulicama, španjolskim kolonijalnim palačama, brojnim crkvama i utvrdama iz 16. stoljeća.

Tržnica koja se nalazi iza Plaza de la Catedral živahna je pozornica puna slikara, kipara i raznoraznih prodavača koja osvaja šarolikom atmosferom. U Havani imate priliku posjetiti i muzej proizvodnje pića, jer Havana je nadaleko poznata po bijelom rumu.

Istočno od Havane nalaze se najljepše plaže otoka, uključujući plažu Playas del Este, dok se malo južnije smjestio muzej Ernesta Hemingwaya, kubanska rezidencija ovog pisca koji je velik dio života proveo upravo na ovom prekrasnom otoku.

Izlet u Pinar del Rio – najzapadniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana, otkrit će vam poznatu kubansku tvornicu cigara, dok vas vožnja kroz dolinu Vinales vodi do Indijanske špilje unutar koje teče rječica. Upoznat ćete i Cojimar, ribarski gradić gdje je Ernest Hemingway imao usidren brod, dok će vas u Varaderu dočekati prekrasne pješčane plaže stvorene za potpunu relaksaciju.

Ukoliko ste tip osobe koja voli zimski odmor provesti u toplim krajevima, Atlas vam nudi 9 -dnevno putovanje na Kubu s garantiranim polaskom 4. listopada ili 6. prosinca 2016., zrakoplovom iz Zagreba uz obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i smještajem u hotelu s 4 i 5 zvjezdica po cijeni od 11.490 kuna po osobi. Više informacija o aranžmanu potražite na www.atlas.hr ili pozivom na besplatan info. telefon 0800 99 98.

Komentirajte prvi

New Report

Close