Zdravo, friško i domaće

Autor: Promo , 08. svibanj 2019. u 11:42
Foto: promo

Regionalni plac u Nedelišću predstavlja vrhunsku ponudu OPG-a iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije.

Sve je spremno za 2.Regionalni plac koji će se održati u subotu, 11.svibnja od 10 do 16 sati, u sajamskoj dvorani Mesapa Nedelišće. Nakon što se prvi put okupilo pedesetak izlagača, sutra će ih biti barem upola više.

Regionalni plac pokrenut je na inicijativu Međimurske županije i okuplja obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva iz Međimurja, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Virovitičko-podravske županije. U skladu s početnom idejom ovog projekta, već na 2.Regionalnom placu svoje proizvode prezentirat će i izlagači iz Mađarske (Županija Baranya) i Slovenije (Občina Lendava).

–Veseli me što je naša inicijativa tako brzo urodila plodom, sa zadovoljstvom nam govori međimurski župan Matija Posavec. -Poznavajući kvalitetu proizvoda s obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava iz Međimurja, tražili smo pravi način za njihovu prezentacije, pa kad smo odlučili na jednom mjestu okupiti ono najbolje iz cijele regije rezultat nije mogao izostati. Drago mi je što su to već prvi puta prepoznali i posjetitelji kojih će, zasigurno, sada biti još i više, a siguran sam da će ova ponuda domaćih, friških i zdravih proizvoda na jednom mjestu privući u goste i kupce s mnogo šireg područja. Jednako tako i dolazak izlagača iz Mađarske i Slovenije na 2.Regionalni plac pokazuje da suradnja nema granica te da povezujući se možemo pronaći pravi model zajedničkog nastupa na širem europskom tržištu, optimističan je župan Posavec.

Nakon što je prošli put županija-partner bila Varaždinska, ovog puta palicu preuzima Virovitičko-podravska županija i u goste dovodi 10 obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava, koja spadaju među najkvalitetnija na tom području. Tamošnji župan Igor Andrović vidi veliki potencijal ovakve suradnje. -Počašćeni smo što ćemo biti Županija partner Regionalnog placa Međimurskog sajma poduzetništva. Posebno zato jer smo poljoprivredno orijentirana županija i hrvatski predvodnici u proizvodnji kamilice, duhana, meda i drugih kultura. Našim OPG-ovima pomažemo u prijavama na EU projekte, a ovakvu suradnju toplo pozdravljamo i u njoj vidimo veliki potencijal. U Nedelišću će se predstaviti naši voćari, povrtlari, vinogradari i drugi proizvođači na koje smo iznimno ponosni.

Dolazak gostiju iz inozemstva iskoristit će se za dogovore o daljnjoj suradnji i njenom širenju na sajamske prostore u Sloveniji i Mađarskoj. U tom duhu održat će se i razgovori o mogućem povezivanju Međimurskog sajma poduzetništva iz Nedelišća i drugog najvećeg mađarskog sajma Gazdanapoka iz Szentlorinca nedaleko Pecsuha.

Domaće, friško i zdravo ključna su obilježja Regionalnog placa. Zato će se na izlagačkim stolovima naći svježe povrće i voće, sjemenje, gljive, razne vrste brašna i ulja, domaća tjestenina i kruh, raznovrsni sirevi i mliječni proizvodi, suhomesnati proizvodi, bogata ponuda različitih medova, džemova i marmelada, umaci i začini te širok izbor voćnih sokova, vina i rakija, kao i brojne druge finoće s domaćih polja, farmi, vrtova, voćnjaka i vinograda.

Uz vrhunsku ponudu domaćih proizvoda predviđen je i raznovrstan popratni program. U stručnom dijelu, Bernarda Orehovec svoje će bogato iskustvo u ekološkoj proizvodnji, prenijeti na predavanju o pripremi za kompostiranje. Na regionalni plac dolazi se obiteljski, jer i najmlađe očekuju zabavni park i razne igre pod vodstvom animatora. Osim vrhunske ponude izlagača, moći će se kušati najukusnije delicije na gastro showu Slađane Herman, uz besplatnu degustaciju, a raznovrsna ugostiteljska ponuda obuhvaća i roštilj party. Sve to živom svirkom začinit će popularni međimurski tamburaši Kumovi. Svi će posjetitelji, uz besplatan ulaz, moći sudjelovati u zanimljivoj nagradnoj igri koja najsretnijima donosi vikend za dvoje u Izletištu Jankovac i druge vrijedne nagrade.

New Report

Close