Zašto milenijalci preferiraju kratkoročni najam ureda

Autor: PD i VL native tim , 27. lipanj 2016. u 14:03
Foto: Promo

Coworking je dobar za umrežavanje, a korištenjem prostora samo kad je doista potrebno izbjegavaju se nepotrebni troškovi.

Mikro i mali poduzetnici, startup tvrtke, freelanceri i mnogi drugi često imaju problem s traženjem najma, a višemjesečni najam u njihovim slučajevima ne dolazi u obzir. Ako je riječ o tvrtkama u začetku dugoročni najam odgađa točku pokrića, a i radno mjesto im nerijetko treba tek na nekoliko sati, i to ne svaki dan u tjednu. Iako mnogima na pamet padaju kafići, zalogajnice ili slični prostori, ipak se moramo složiti da je razina distrakcije tamo povećana, a atmosfera je ipak važan motivacijski čimbenik.

Alternativa ili čak poželjna opcija jesu uredi za kratkoročni najam. Iako na zapadu ta praksa postoji već dugo vremena, u Hrvatskoj je još do prije nekoliko godina bilo ustaljeno razmišljati o mjesečnom, ili čak godišnjem, pred dnevnim najmom. Kada se osvrnemo na tržište uredskih nekretnina, govorimo o jednom novom konceptu koji je zaživio u Hrvatskoj s prednostima kao što su funkcionalnost i cjenovna elastičnost.

Dobrih strana dnevnog najma ima puno, a mi ćemo istaknuti one najbitnije.

Coworking i networking

Coworking ili dijeljenje poslovnog prostora dobar je za umrežavanje te se kao takav smatra milenijalskim oblikom poduzetništva. Ovaj sve popularniji oblik poslovanja izbor je mnogih iz različitih industrija, a razlog tome je i dodana vrijednost koja dolazi u obliku networkinga ili umrežavanja.

Bez oportunitetnih troškova

Iako je dnevni najam dobra strategija za izdavača, krajnjem korisniku štedi troškove. Radi se o cijeni koja iznosi manje od 100 eura, a pritom nije potrebno razmišljati ni o kakvim administrativnim davanjima, dostupnosti parkinga i bilo kakvim oportunitetnim troškovima koji se nameću poslovanjem.

Fleksibilnost kao uvjet

Fleksibilno radno vrijeme jedan je od primarnih razloga zašto odlučimo pokrenuti svoj posao. Ako se bavimo marketingom, programiranjem ili bilo čime što ne zahtijeva konstantnu fizičku prisutnost u redu, dugoročni najam može biti 'bačen novac', a dnevni prostori vam omogućuju da uredu pristupite upravo onda kada je riječ o povećanoj potrebi. Bez grižnje savjesti vezane uz neadekvatno raspolaganje budžetom. Ured možete iznajmiti na onoliko koliko je vama potrebno.

Stimulirajuće okružje

Iako nam se rad od kuće nekada čini kao najidealnije rješenje, to dovodi do nepredviđenog stapanja privatnog i poslovnog života. Ako samo vi radite, distrakcije su brojne. Od zvukova iz kuhinje preko dječje igre pa sve do bezazlenog zvuka iz vodokotlića. Prema istraživanju tvrtke Desmag čak 80 posto ljudi se ovakvim načinom rada osjeća više motivirano raditi svoj posao.

Da je tome tako potvrđuju i korisnici jednog ovakvog projekta iz Zagreba. Business centar bee@work koji kroz coworking i najam ureda daje potrebnu fleksibilnost korištenja onda kada poduzetnik osjeća potrebu, jeftiniji je od klasičnog najma, a efikasnost kao poželjni rezultat je dodana vrijednost. U sklopu Business centra nalazi se i kongresna dvorana. Tako ćete znati sve o potencijalnim konferencijama i edukacijama koje će se naći u vašoj neposrednoj blizini, a networking i znanje su, već je poznato, bitne stavke razvoja svakog uspješnog biznisa. Osnovna lokacija nalazi se na istoku Zagreba, odmah na ulasku u Zagreb, a nedavno se proširio i na drugu atraktivnu lokaciju u samom centru Zagreba, pored satiričkog kazališta Kerempuh. Ono što mnoge muči je i dostupnost parkirališta, a dobra vijest za sve one koji bi htjeli koristiti ovaj prostor je što parking potpuno besplatan.

"Koristimo usluge bee@work i iznimno smo zadovoljni. Nakon preseljenja tvrtke u business centar pojavile su nam se mogućnosti koje prije nismo mogli ni zamisliti i samim time olakšale nam poslovanje. Moderan interijer i ljubazni djelatnici centra čine dodatnu vrijednost usluge. Planiramo dugoročnu suradnju. Moja preporuka svima koji traže ured za svoju tvrtku i impresiju za klijenta", rekao je zadovoljni korisnik Danon Seletković iz tvrtke TAUS.

Sadržaj omogućio Bee activities

New Report

Close