Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Foto: promo Foto: promo

Umjesto šunke možete dodati Kranjske kobasice narezane na ploške.

(za 4 osobe)

400 g Špageta s jajima Zlato polje         
sol
1 Krem juha od rajčica s mozzarellom      
4 žlice ekstra djevicanskog maslinova ulja
Vegeta Maestro origana   
Vegeta Maestro bosiljka   
200 g skute
1 tikvica
150 g Šunke u ovitku Podravka 
50 g sira ribanca

1. Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
2. Tikvicu narežite na kockice i popecite kratko na 2 žlice maslinova ulja.
3. Sadržaj vrećice krem juhe od rajčica s mozzarellom uspite u 600 ml mlake vode.
4. Miješajte penjaćom sve dok juha ne zavrije.
5. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.
6. Dodajte origano, bosiljak i 2 žlice maslinova ulja.
7. U nauljenu vatrostalnu posudu uspite kuhane špagete i prelijte umakom.
8. Lagano promiješajte i po njima rasporedite natrganu skutu, šunku narezanu na kockice i pripremljene tikvice.
9. Pospite sirom ribancem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C da se peče oko 15 minuta.
10. Poslužite toplo sa zelenom salatom.

Savjet: Umjesto šunke možete dodati Kranjske kobasice narezane na ploške.
Vrijeme pripreme: 45 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno

Izvor: Coolinarka.com

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!