Užitak za sva osjetila samo 40 km od Zagreba

Autor: Promo , 13. srpanj 2017. u 10:17
Foto: press

Gostima su na raspolaganju originalne „zagorske hiže“, obnovljene i dograđene u tradicionalnom duhu, ali opremljene prema svim zahtjevima i standardima modernog turizma.

Vuglec Breg“ je nastao na temeljima starog zagorskog zaselka „Vugleci“, a obnovljeno naselje danas sačinjavaju originalne zagorske „hiže“, restoran i vinski podrum, sjenica s krušnom peći i roštiljem, te vinogradi, šume i pašnjaci. Cijelo imanje prostire se na preko 12 hektara površine i koliko plijeni svojom razvedenošću i ljepotom, toliko nesebično sa svog vrha pruža prekrasan pogled na okolicu i ostale zagorske brege.

Originalne zagorske hiže

Vinarija, pansion & restaurant “Vuglec Breg“ nalazi se u selu Škarićevo, na pola puta između grada Krapine i zdravstveno-termalnog središta – Krapinskih toplica, a samo 40 km od Zagreba. Gostima su na raspolaganju originalne „zagorske hiže“, obnovljene i dograđene u tradicionalnom duhu, ali opremljene prema svim zahtjevima i standardima modernog turizma. Kapacitet smještaja je 32 kreveta. Svaka „hiža“ obnovljena je i uređena s posebnom pažnjom. Vanjski izgled, kao i okoliš uređeni su u izvornom obliku, što cijelom selu vraća sliku prošlih vremena. Unutrašnjost svake kuće jedinstvena je i primjerena današnjim potrebama i komforu, a svaka od njih obilježena je pričom iz prošlosti, zbog čega su imena dobile po svojim negdašnjim vlasnicima.

Vrhunski pjenušci i vina

Prirodni i domaćinski ugođaj cijeloga „Vuglec Brega“ dodatno nadopunjuje i obogaćuje vinograd sa približno 16 000 trsova. Gosti „Vuglec Brega“ mogu uživati u obilasku i šetnji kroz vinograd, a svake jeseni dobrodošli su u berbi grožđa i zajedničkom druženju sa domaćinima. U podrumu možete uživati u vrhunskim pjenušcima i vinima, koja su proizvedena i odnjegovana s posebnom pažnjom i stalnim stručnim nadzorom agronoma i enologa.

Osim odmora te vinskih i gastronomskih užitaka na „Vuglec Bregu“ se nude i razni sadržaje za sport, rekreaciju i zabavu. Velik broj uređenih staza i puteva omogućuje šetnje ili duža zanimljiva pješačenja, kao i vožnju s našim brdskim biciklima. Dva sportska terena sa umjetnom travom i rasvjetom namijenjeni su za tenis, mali nogomet, badminton, odbojku ili poligon za team building aktivnosti. Malo uređeno dječje igralište sa ljuljačkama i toboganima, kao i pony konji  razveselit će naše najmlađe goste. U blizini “Vuglec Brega” nalaze se nekoliko uređenih jezera za ribolov.

Informacije i rezervacije na T: +385 (0)49 345 015, info@vuglec-breg.hr, www.vuglec-breg.hr

Vinski podrum poseban je doživljaj za svakog gosta

Nastavljajući višestoljetnu tradiciju vinogradarstva i proizvodnje vina na “Vuglec Bregu”, s puno truda i ljubavi žele postići najvišu kvalitetu vina i pjenušaca te tako istaknuti njihovu posebnost i posebnost terroir-a. Posjet vinskom podrumu poseban je doživljaj za svakog gosta. Uživanje u degustaciji pjenušaca proizvedenih klasičnom „šampanjskom“ metodom i vina od bijelih i crvenih sorata kao što su chardonnay, rajnski rizling, graševina, sauvignon, žuti muškat, zeleni silvanac, crni pinot, frankovka i cabernet sauvignon, oduševit će svakog ljubitelja vinske kapljice.

Pjenušac Vuglec, extra brut, vrhunsko pjenušavo vino

Mladost i svježina glavna su obilježja ovog iznimnog pjenušca. Relativo mlad pjenušac rađen klasičnom metodom od sorte chardonnay sa dodatkom mješavine bijelih sorata (beline, kraljevine, graševine, rajnskog rizlinga i silvanca). Odlikuje ga svježina, ugodna kiselina, te voćne arome.  Idealan je aperitiv ili kao osvježenje tijekom cijelog dana, pogotovo u vrućim ljetnim mjesecima.  Ukoliko želite pravi doživljaj sljubite ga uz kamenice! Poslužuje se pri temperaturi 6-7 °C

Pjenušac „Rozalia“

Prekrasne ružičaste boje, proizveden klasičnom, šampanjskom metodom od crnog pinota i frankovke.

Vino je bogato cvjetnim i voćnim aromama, neodoljivo podsjeća na maline i jagode, bogatog i dugotrajnog okusa.

Odlično kao aperitiv, a idealno se sljubljuje sa voćnim desertima      

Najbolja temperatura posluživanja: 7-8 °C

Kušajte specijalitete poput zagorskih štrukli, kukuruzne zljevke…

Restoran je originalno uređen u zagorskom stilu, otvoreni kamin i terasa pod slamnatim krovom. U neposrednoj blizini restorana nalazi se sjenica s krušnom peći i ljetnom terasom koju okružuje vinograd. U restoranu se pripremaju originalni zagorski specijaliteti kao što su purica i raca s mlincima, zagorski štrukli, kukuruzna zljevka, te razne vrste domaćeg kruha. Uz jela pripremljena na tradicionalan način sljubljujemo naša vina i pjenušce.

New Report

Close