Upiši jedinstveni studij i postani stručni specijalist Upravljanja inovacijama

Autor: Promo , 25. travanj 2019. u 08:51
Foto: Promo

Studij je namijenjen zaposlenicima različitih struka koji rade u velikim industrijskim poduzećima te malim i srednjim poduzećima u području proizvodnje ili pružanja usluga.

Najnoviji tehnološki razvoj, kraći životni ciklusi proizvoda i promijenjene strukture u međunarodnoj konkurenciji zahtijevaju sve veći opseg provedbe inovativnih procesa u poduzećima. Konkurentnost regionalnih poduzeća određena je njihovom sposobnošću da inovativne proizvode, tehnologije, metode i usluge razvije i stavi na tržište. Tradicionalne strategije konkurentnosti koje se primarno temelje na niskim troškovima proizvodnje i smanjenju krajnje cijene proizvoda sve su neučinkovitije. Za pokretanje inovativnoga procesa u poduzećima mora se, osim područja tehničkoga i proizvodnoga procesa, uzeti u obzir i plasman stvaranjem novih tržišta, primjenom inovativnih marketinških strategija, kao i upravljanje inovacijama unutar organizacije.

„Upravo sve veća potreba poduzetnika i poslodavaca Republike Hrvatske i zemalja u okruženju za specijalistima koji mogu povećati njihovu konkurentnost bila je poticaj da Veleučilište Baltazar Zaprešić pokrene specijalistički diplomski stručni studij Upravljanje inovacijama. Ovaj studij pokrenuli smo u suradnji s austrijskim Veleučilištem Campus 02 iz Graza, a naš program temelji se na njihovu kurikulumu Master Innovation Management, koji je nastao s austrijskim poslovnim sektorom i koji se potvrdio u višegodišnjoj praksi.“ ističe dekan Veleučilišta Baltazar Zaprešić prof.dr.sc. Vladimir Šimović.

„Koncept ovoga programa odnosi se na primjenu inovacija u svim segmentima poslovnih procesa. Primjena inovacija u poslovnim procesima u smislu implementacije inovativne tehnologije ili novih inovativnih rješenja čini te poslovne procese jeftinijima i efikasnijima, čime se izravno utječe na smanjenje ukupnih troškova u cjelokupnom poslovanju. Suvremenim i inovativnim upravljanjem poslovnim procesima minimiziraju se operativni troškovi, utječe se na smanjenje rizika u poslovanju te se povećava dugoročna održivost i konkurentnost poduzeća, što uvelike pridonosi racionalizaciji ukupnih troškova poslovanja i boljem pozicioniranju poduzeća na tržištu.“

Sadržaj programa orijentiran je na postizanje visoke stručne i praktične osposobljenosti polaznika, usvajanje temeljnih znanja iz područja strateškoga inovacijskog menadžmenta, upravljanja razvojem poslovanja i upravljanja promjenama, komunikacijskih sposobnosti i osobnih ili socijalnih vještina (soft skills) te dodatnih znanja iz gospodarstva. Program omogućava stjecanje znanja i razvoj sposobnosti vezanih uz pitanja kako se nositi s poduzetničkim šansama i rizicima, kako prepoznati i oblikovati poslovne čimbenike, kako poticati inovacijski duh i pokrenuti promjene te kako upravljati njima s ciljem iskorištavanja inovacijskih i poslovnih šansi.

Studij je namijenjen zaposlenicima različitih struka koji rade u velikim industrijskim poduzećima te malim i srednjim poduzećima u području proizvodnje ili pružanja usluga. Upisati se mogu svi sa završenim trogodišnjim preddiplomskim stručnim ili sveučilišnim studijem ili sveučilišnim i stručnim diplomskim studijem koji žele postati specijalisti u upravljanju inovacijama.

Inovativne tvrtke partneri koje su uključene u izvođenje programa sudjelovale su u definiranju ishoda učenja te postavljanju konkretnih problema iz svoje prakse. U izvođenju programa sudjeluju istaknuti hrvatski i austrijski stručnjaci iz privrede i znanosti s iskustvom u području inovacija. Tijekom studija studenti trebaju izraditi tri projekta na slučajevima iz prakse, a izrada diplomskog rada provodi se kroz izradu triju seminara.

Tvrtke koje su dale podršku studijskomu programu:

Altpro d. o. o., Tehnix d. o. o., Ledo d. d., Dok-ing d. o. o., Razvojna Agencija Zagreb – TPZ d. o. o., STEP RI – Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, HAMAG BICRO d. o. o., Hrvatska udruga poslodavaca – HUP, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe, WKO Steiermark – Austrijska gospodarska komora Štajerske, Veleučilište Campus 02, Campus 02 Testimonials – Weitzer Parkett, CO2 Testimonials – AVL.

Prijave na www.bak.hr!

New Report

Close