Unaprijedite svoja znanja o KPI i budžetiranju, SDI alatu i upravljanju projektima

Autor: Promo , 06. svibanj 2019. u 10:24
Foto. promo

S razvojem tehnologije i sve više milenijalaca u radnim timovima, sposobnost učinkovitog komuniciranja s timom poprima sve veći značaj. SDI alat pomaže graditi učinkovitije odnose i voditi snažnije timove. Ispunjenjem operativnih planova, bilo tima ili organizacijske jedinice, kompanija ispunjava svoje ciljeve, a čijim se pak ispunjenjem provodi zacrtana strategija kompanije, odnosno njezin strateški plan.

Rješavanju izazova s kojima se manageri suočavaju potrebno je sustavno pristupiti, pri čemu je neizostavno stjecanje odgovarajućih vještina. Pohađanjem Mini MBA – Premium management skills programa naučit ćete kritički analizirati, pomno i pravovremeno planirati, pratiti ostvarenje ciljeva, a program pomaže sudionicima u maksimiziranju potencijala u vođenju projektnog tima. Ključni je fokus programa na osobnom razvoju i poboljšanju svijesti o osobnom stilu vođenja kao i na dodatnom razvoju osobnog stila vođenja kako biste tehnikama utjecaja mogli izgraditi željenu organizacijsku klimu i efikasnost svog projektnog tima. Aktivno se koristi metoda poslovnog slučaja, ali radi se i individualna samoprocjena liderskih potencijala putem upitnika.

Prvi modul, koji vodi Denis Smolar iz Denves Consulting d.o.o., posvećen je uspostavljanju sustava ključnih indikatora (KPI) i kreiranju operativnog plana s budžetiranjem. Smolar ističe da operativni plan predstavlja detaljni smjerokaz poslovanja kompanije u kojem se definira koje zadatke treba provesti, tko je za njih odgovoran, kada zadatci moraju biti izvršeni i koji je budžet za njihovo ostvarenje. Ispunjenjem operativnih planova, bilo tima ili organizacijske jedinice, kompanija ispunjava svoje ciljeve, a čijim se pak ispunjenjem provodi zacrtana strategija kompanije, odnosno njezin strateški plan. Budžetiranje se može odnositi na tim ljudi, manju ili veću organizacijsku jedinicu, a obuhvaćanjem planova svih organizacijskih jedinica dolazi se do plana za cijelu kompaniju. Budžetiranje se može smatrati financijskim odrazom onoga što voditelji timova i voditelji organizacijskih jedinica planiraju odraditi u narednom razdoblju. U procesu budžetiranja alociraju se troškovi kojima se namjerava ostvariti određeni financijski rezultat – prihode, operativnu dobit ili pak neto dobit sukladno zahtjevima vlasnika kompanije. „S ciljem praćenja ostvarenja zacrtanih mjesečnih, kvartalnih, polugodišnjih i/ili godišnjih rezultata se uspostavlja sustav ključnih indikatora (KPI). Sustav ključnih indikatora ovisi od industrije do industrije te je sasvim normalno da ono što je važno u industriji ambalaže, nije vjerojatno bitno u industriji oglašavanja. Generalno je prihvaćeno kako se u poslovanju treba pratiti ono što je važno s aspekta stvaranja dodane vrijednosti, praćenja rasta i onoga što najviše utječe na ROIC, odnosno na povrat na investirani kapital, budući da na vrijednost kompanije ponajviše utječe kombinacija rasta i povrata na investirani kapital“ istaknuo je Smolar.

U drugom se modulu ovoga programa pozornost posvećuje upravljanju projektima gdje se uči kako pravovremeno osigurati da se sve izvrši prema planu i u okviru postavljenog budžeta i vremena. Predavačica dr. sc. Silvana Tomić Rotim, PMP – direktorica i glavna konzultantica u ZIH d.o.o. Zagreb, koja naglašava da u ostvarenju tog cilja pomažu raspoložive tehnike projektnog menadžmenta definirane u PMBOK i prihvaćene svuda u svijetu. Tomić Rotim kaže kako one pomažu „razbiti“ složeni problem na puno malih radnih paketa i time ih učiniti upravljivima i savladivima. Pri tome je nužno znati identificirati rizike i njima upravljati na adekvatan način, kako bi se spriječile neželjene situacije koje mogu dovesti i do potpunog neuspjeha projekta. Posebno je važno osigurati projektni tim na način da svaku ulogu preuzme osoba najprikladnija za tu ulogu. Ako pri tome voditelj projekta ima sposobnosti i znanja vođenja projektnog tima, veliki dio preduvjeta za uspješan projekt je ostvaren. Tijekom ovog modula dobit ćete vrhunski metodološki okvir, ali i praktična iskustva u uspješnom upravljanju samom strukturom projekta, rizicima i projektnim timom.

„S razvojem tehnologije i sve više milenijalaca u radnim timovima, sposobnost učinkovitog komuniciranja s timom poprima sve veći značaj. SDI alat pomaže graditi učinkovitije odnose i voditi snažnije timove. Najčešći izazov managerima je motivacija zaposlenika. Ako želite jednostavan alat koji će vam dati odgovor na ovo i druga pitanja vezana uz vođenje tima, pridružite nam se na modulu SDI – Alat za osobni i timski razvoj“ istaknula je Davorka Tolić, trenerica konzultantica u tvrtci Gentis, predavačica na trećem modulu. Tijekom ovog modula polaznici se upoznaju s dva alata – SDI samoprocjenom i Portretom osobnih vrlina pomoću kojih će manageri moći osvijestiti vlastite motive i snage kako bi učinkovitije upravljali sobom i drugima te prepoznali koji čimbenici utječu na upravljanje konfliktnim situacijama i izgradnju učinkovitih odnosa. Pohađanjem ovog modula otkrijte skrivene atribute vašeg menadžerskog potencijala.

Sve dodatne informacije o programima, predavačima i uvjetima upisa možete pogledati na web stranicama  ili poslati upit na edukacija@mirakul.hr

New Report

Close