U cijeloj zemlji dostupne usluge Udruge Posmrtna pripomoć

Autor: Poslovni.hr , 13. lipanj 2018. u 09:08
Foto: Thinkstock

Posmrtna pripomoć ima dvije poslovnice u Zagrebu i vlastito pogrebno poduzeće u Križevcima. Udruga je dosad sklopila više od 100 ugovora o poslovnoj suradnji s partnerima (pogrebnim i komunalnim poduzećima) za organizaciju pogreba preminulih članova Udruge koji pokrivaju sve gradove i mjesta u Hrvatskoj.

Jednostavno učlanjivanje, kvalitetna usluga i prihvatljiva članarina glavni su razlozi zašto je Udruga Posmrtna pripomoć već gotovo devet desetljeća prva na usluzi stotinama tisuća članova u najtežim trenucima – kad nastupi smrt bližnje osobe.

Članom Udruge postaje se dobrovoljnim potpisivanjem pristupnice, i to: osobnim dolaskom u poslovne prostorije Udruge, putem e-maila ili putem povjerenika. Najznačajnija korist od članstva ove Udruge je osiguranje financijskih i organizacijskih troškova prilikom smrtnog slučaja, odnosno pomoć svojim najbližima. Oni u tim najpotresnijim trenucima ne moraju razmišljati o organizaciji pogreba i troškovima.

Sama članarina najduže se plaća 20 godina, dok već nakon četiri godine proživljenog članstva i redovnog plaćanja članarine član ima pravo na 100 posto vrijednosti pogrebnog standarda. Udruga je međuljudski i međugeneracijski solidarna. Članovi se međusobno solidariziraju tako da član koji umre primjerice, u sedmoj godini članstva, ima ista prava kao i član koji je plaćao članarinu punih 20 godina i uplatio znatno veći iznos članarine.

Udruga ima dva pogrebna standarda: temeljni i posebni. Za temeljni pogrebni standard plaća se mjesečna članarina u iznosu od 39 kuna, a za posebni pogrebni standard 50 kuna. Jasno, posebni pogrebni standard ima i veću vrijednost, no i temeljni pogrebni standard osigurava dostojan posljednji ispraćaj.

Valja istaknuti kako Posmrtna pripomoć osigurava organizaciju pogreba svog preminulog člana u svakom dijelu Hrvatske, neovisno o mjestu smrtnog slučaja i neovisno o mjestu posljednjeg ispraćaja. Isto tako, Udruga može organizirati i pogreb preminulog člana koji je preminuo izvan granica Hrvatske. Djelatnici ove Udruge su na raspolaganju članovima i strankama za organizaciju pogreba 24 sata dnevno, svaki dan u godini. Prvi korak je nazivanje telefonskog broja za organizaciju pogreba, a od tada kroz sve faze organizacije pogreba stranku vodi i pomaže joj djelatnik Udruge.

Organizacija pogreba je trenutak kada Udruga ispunjava svoju obvezu prema preminulom članu i kad se vide koristi od članstva. Čest je slučaj da nakon organiziranog pogreba, osobe bliske preminulom članu izražavaju želju za upisom u Udrugu.

U 87 godina neprekidnog rada, Udruga je organizirala više od 160.000 pogreba preminulih članova u svim krajevima Hrvatske. U posljednjih nekoliko godina, prosječno je godišnje preminulo oko 5.500 članova. Posmrtna pripomoć trenutno ima oko 245.000 članova.

Udruga djeluje na području cijele Hrvatske. U Gradu Zagrebu, Posmrtna pripomoć ima dvije poslovnice za organizaciju pogreba članova, prvenstveno za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Osim toga, djelatnici organiziraju i pogrebe osoba koje su preminule izvan Zagreba, a posljednji ispraćaj se obavlja u Zagrebu i obrnuto, ali i mogu bez ikakvih problema organizirati pogreb preminulog člana izvan Zagreba, a da se posljednji ispraćaj također obavlja izvan Zagreba.

Posmrtna pripomoć ima vlastito pogrebno poduzeće i u Križevcima. Nadalje, Udruga je dosad sklopila više od 100 ugovora o poslovnoj suradnji s partnerima (pogrebnim i komunalnim poduzećima) za organizaciju pogreba preminulih članova Udruge koji pokrivaju sve gradove i mjesta u Hrvatskoj.

Više informacija na www.posmrtna-pripomoc.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close