Tropsko osvježenje, toliko fino da nećete moći dočekati da se ohladi

Autor: Promo , 20. srpanj 2018. u 08:15
FOTO:PRESS

Za dodatni tropski okus puding možete skuhati u kokosovu ili bademovu mlijeku.

Za podlogu:
180 g Kviki pereca Podravka                     
120 g rastopljenog maslaca
2 žlice šećera
1 Vanilin šećer Dolcela                  

Za nadjev:
2 Pudinga kokos Dolcela                
100 g šećera
600 ml mlijeka
300 g kremastog sira
1 Želatina mljevena Dolcela                    
5 žlica hladne vode
1 Preljev za torte svijetli Dolcela    
2 žlice šećera
150 ml narančina soka
100 ml vode
300 g očišćenih mandarina, ananasa, zrelog manga ili drugog narezanog voća (na ploške narezane marelice ili nektarine)

1. Perece zdrobite tako da ih stavite u vrećicu, a zatim izlupate batom da dobijete grubu smjesu.
2. Maslac zagrijte, dodajte šećer, vanilin šećer i zdrobljene perece, pa sve zajedno kratko popecite. 
3. Dobivenu smjesu za podlogu istresite u nauljen kalup za kolače ili vatrostalnu posudu vel.  30 cm × 18 cm i ravnomjerno rasporedite. Pustite da se ohladi.
4. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i 12 žlica mlijeka.
5. Preostalo mlijeko zagrijte, a kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu pudinga. Vratite na vatru i uz miješanje kuhajte 2 minute. Istresite u posudu, prekrijte folijom i ostavite da se ohladi.
6. Ohlađenom pudingu dodajte krem sir te dobro promiješajte. 
7. Želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite 5 minuta da nabubri.
8. Nakon što je nabubrila, želatinu zagrijte da se otopi i uz miješanje dodajte kremi od pudinga. Dobivenu kremu nanesite preko podloge od pereca i poravnajte. Stavite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro ohladi.
9. Na ploške narezano voće po vlastitom izboru (narančaste boje) rasporedite po slastici.
10. Preljev za torte pripremite tako da sadržaj vrećice preljeva za torte pomiješate sa 3 žlice vode i šećerom. Preostalu vodu i narančin sok zagrijte, a kad zakipi, maknite s vatre, ulijte pripremljenu smjesu i miješajući ponovno zagrijte da zakipi. Preljev hladite 1 minutu i prelijte preko voća.
11. Kolač pustite da se ohladi nekoliko sati u hladnjaku.

Posluživanje: Tropsko osvježenje narežite na kocke i poslužite.
Savjet: Za dodatni tropski okus puding možete skuhati u kokosovu ili bademovu mlijeku.
Vrijeme pripreme: 40 minuta + vrijeme hlađenja
Zahtjevnost: jednostavno

Izvor: Coolinarika.com 

New Report

Close