Tropska salata s ananasom sa žara, jednako ukusna topla ili hladna

Autor: Promo , 02. srpanj 2018. u 09:32
Foto: press

Ovako pripremljena salata odlično je predjelo, a jednako je ukusna topla ili ohlađena.

(za 2 osobe)

2 žličice maslinova ulja
1 manji zreli ananas, oguljen i izrezan u kolutove od 1,5 cm
1 velika crvena paprika
1/2 glavice ljubičastog luka
2 žlice narezanog svježeg korijandra
2 žlice svježe ocijeđenog soka od limete
Vegeta Maestro šareni papar
Sol
Vegeta Maestro mljeveni chili

1. Grill tavu zagrijte na srednju temperaturu i premažite jednom žlicom maslinova ulja.
2. Na njoj popecite ananas, nekoliko minuta sa svake strane da karamelizira i dobije zlatnosmeđe pruge.
3. Pečenom ananasu uklonite zadebljanu sredinu i narežite ga na kockice.
4. U tavu dodajte drugu žlicu ulja, dodajte papriku narezanu na ploške, pa je popecite da omekša.
5. Pečenu papriku narežite na kockice i dodajte ananasu. Dodajte luk narezan na kockice, korijandar i sok od limete. Pospite svježe mljevenim šarenim paprom i čilijem, posolite i promiješajte.
6. Uz salatu poslužite hrskave tortilje ili popečene kozice ili je dekorativno poslužite u izdubljenom ananasu.

Savjet: Ovako pripremljena salata odlično je predjelo, a jednako je ukusna topla ili ohlađena.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Zahtjevnost: jednostavno

Izvor: Coolinarika.com 

New Report

Close