Treći susret hrvatskih iseljenika i hrvatske poslovne zajednice u studenome u Zagrebu

Autor: Promo , 15. listopad 2017. u 20:51
Foto: press

Riječ je zapravo o konferenciji koju već tradicionalno organiziraju povratnici za povratnike, uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i podršku domaćih tvrtki, agencija i institucija.

Treće izdanje konferencije usmjerene na poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske, pod nazivom MEETING G2.3 – HRVATSKA, PUNA POSLOVNIH POTENCIJALA, održat će se od 6. do 8. studenoga ove godine u Zagrebu, u Kongresnom centru FORUM Zagreb.

Riječ je zapravo o konferenciji koju već tradicionalno organiziraju povratnici za povratnike, uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i podršku domaćih tvrtki, agencija i institucija.

Organizatori ponosno ističu da su prve dvije konferencije privukle više od 100 uspješnih poslovnih ljudi iz 23 zemlje svijeta s gotovo svih kontinenata – iz Argentine, Australije, Austrije, Bolivije, Bosne i Hercegovine, Čilea, Ekvadora, Finske, Francuske, Hrvatske, Južne Afrike, Kanade, Kolumbije, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Paragvaja, Perua, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Švicarske, Velike Britanije i Venezuele.

Prvi dan konferencije započinje networkingom. Razmjena posjetnica i predstavljanje sudionika svim će gostima omogućiti da lakše prepoznaju ljude s kojima dijele zajedničke interese, kao i međusobno brže povezivanje te predstavljanje vlastitih poslovnih ideja, projekata, iskustava i doživljaja u neposrednom kontaktu. U nastavku, 10 uspješnih hrvatskih start-upova prezentirat će svoje novoosnovane kompanije te nam prikazati bogat raspon poslovnih ideja i raznolikost mogućnosti ulaganja u domovinu.

Drugi dan konferencije činiti će 5 panel dikusija.

„Kako privući inestitore iz hrvatskog iseljeništva i zastupati njihove interese“ naziv je prve panel diskusije koju će moderirati Don Markušić (odvjetnik).

Moderator druge panel diskusije, „Kako promovirati hrvatske proizvode iz cijelog svijeta, u cijelom svijetu“, biti će Zlatan Fröhlich (Hrvatska gospodarska komora, predsjednik Komore Zagreb).

Na trećoj panel diskusiji „Lopta i kravata – savršena poslovna kombinacija (ili kako vrhunski sportaši planetarne slave mogu pomoći razvoju hrvatskoga gospodarstva)“ moderatorsku palicu držati će Bože Skoko (Millenium promocija, osnivač / Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, profesor).

„Zeleno kao novo zlato (ili kako se Hrvatska može ponositi i čistom nezagađenom zemljom, ekološkom proizvodnjom i zdravim proizvodima)“ izrazito je zanimljiva tema četvrte panel diskusije na kojoj će konstruktivni dijalog potaknuti Gordana Gelenčer (Informer, urednik i voditelj).

Posljednjom, petom panel diskusijom „Krv, suze i znoj – u industriji je spas (ili koje je trenutno stanje domaće industrije, što se proizvodi, na čemu se temelji hrvatska industrija i koji su novi poslovni modeli)“ moderirati će Aco Momčilović (Rimac Automobili d.o.o., direktor odjela ljudskih resursa).

Zadnji dan konferencije, 8. studenoga, organiziran je poslovni izlet za sve sudionike konferencije u Grad Osijek. Organizatori izleta su Grad Osijek, Osiječko-baranjska županija, Županijska komora Osijek – HGK, te Turistička zajednica grada Osijeka.

Doznajte više na službenoj web stranici konferencije meeting-g2.com i prijavite svoje sudjelovanje na konferenciji.

Konferencija je neizostavni dio projekta G2, čija je misija upoznati i povezati Hrvate iz svijeta s Hrvatima i poslovnim mogućnostima u Hrvatskoj putem internetske i osobne praktične razmjene znanja te društvenog umrežavanja, a vizija organizatora je budućnost u kojoj će, prilike i snovi poslovanja s domovinom ili u njoj pokrenuti novo razdoblje hrvatskoga gospodarskog razvoja, rasta i produktivnosti. 

New Report

Close