Tjestenina u umaku od brokule

Foto: promo Foto: promo

Ovaj ukusni umak možete poslužiti i s drugim Podravka tjesteninama koje možete obogatiti poprženom pancetom ili pršutom.

(za 4 osobe)

400 g Fusilli Zlato polje 
sol
500 g brokule
2 žlice ulja
200 g tikvica
2 češnja češnjaka
Vegeta Maestro muškatni oraščić 
cijeli
800 ml vode
1 vrećica Krem juhe od brokule i cvjetače Podravka 
50 ml vrhnja za kuhanje

1. Tjesteninu skuhajte u većoj količini blago posoljene vode.
2. Brokulu narežite na cvjetiće, kratko prokuhajte i ocijedite.
3. Na ulju kratko popecite tikvice narezane na kockice i nasjeckani češnjak.
3. Dodajte naribani muškatni oraščić i 400 ml vode.
4. Umiješajte sadržaj vrećice Krem juhe od brokule i cvjetače i pustite neka zakipi.
5. Umiješajte pripremljenu brokulu i zajedno kuhajte 5 minuta.
6. Zatim umiješajte kuhanu tjesteninu, vrhnje za kuhanje i još kratko prokuhajte.
7. Tjesteninu poslužite s naribanim parmezanom.

Savjet: Ovaj ukusni umak možete poslužiti i s drugim Podravka tjesteninama koje možete obogatiti poprženom pancetom ili pršutom.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno

Izvor: Coolinarka.com

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve