Svečano otvorenje Ambijente

Autor: Promo , 10. listopad 2018. u 13:50
FOTO: Press

Danas je na Zagrebačkom velesajmu svečano otvorena Ambienta, 45. međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije.

Sajam je otvorio Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta i izaslanik premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića.

Ministar Horvat je naglasio svjesnost Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta o vrijednosti i važnosti osobnog kontakta na sajmu. Zahvalio je svima prisutnima na njihovom sudjelovanju te istaknuo da je došlo vrijeme da u prvi plan stavimo hrvatskog poduzetnika i na policu hrvatski proizvod.

Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma istaknula je u svom govoru kako je Ambienta uz pomoć Grada Zagreba u posljednje tri godine pretvorena u drvni summit.

Ambienta je komunikacijska platforma koja je pokret za hrvatsku drvnu industriju, istaknula je Tomšić. Hrvatska gospodarska komora financijski je pomogla izlaganje čak 32 hrvatska izlagača, a Grad Zagreb je financijski pomogao u samoj organizaciji salona.

Naglasila je i bogat stručni program koji prati Ambientu kao i najbogatiju nagradnu igru za posjetitelje dosada, iz koje se svakako izdvaja glavna nagrada, kuhinja PRIMA sa svim uređajima vrijedna 100.000 kuna.

Dragan Kovačević, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore izrazio je zadovoljstvo što članice HGK uz njihovu potporu izlažu svoje proizvode na salonu namještaja.

Drvna industrija je perjanica hrvatskog gospodarstva koja zapošljava preko 21.000 radnika. Tijekom 2018. godine drvno prerađivačka industrija zabilježila je rast, rekao je Kovačević. Dodao je da očekuju od države da osigura  da hrvatski namještaj i hrvatski parket nađu svoje mjesto u onim investicijama koje investira država.

Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba i njegova izaslanica u svom je govoru istaknula podršku i potporu koju Grad Zagreb pruža Zagrebačkom velesajmu.

Naglasila je i važnost i dugu povijest sajmovanja u Zagrebu te pozvala sve da u što većem broju ovih dana posjete Ambientu. Dodana vrijednost Ambiente bit će prepoznata u području redizajna i storytelinga preko priča o arhitekturi i dizajnu, rekla je Majić.
 

 

New Report

Close