Sočna piletina s limunom

Autor: Promo , 16. svibanj 2018. u 08:00
Foto: press

Na svaki komad mesa stavite plošku maslaca sa začinima, plošku limuna, ukrasite četvrtinama limuna i poslužite sa salatom od samonikle salate.

(za 4 osobe)

4 srednja pileća filea
100 g maslaca
3 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro peršina
1/2 žličice Vegeta Maestro majčine dušice
2 limuna narezana na ploške
korica 1 limuna
sok 1/2 limuna
2 žlice maslinova ulja
1 žlica Vegete
Vegeta Maestro crni papar

1. Za maslac sa začinima, u manjoj posudi pomiješajte maslac sobne temperature, sušeno bilje, koricu i sok limuna. Sve dobro izmiješajte u jednoličnu smjesu.
2. Na prozirnu foliju razmažite pripremljeni začinjeni maslac u tankom sloju. Zarolajte da dobijete oblik valjka promjera 1,5-2 centimetra, stisnite krajeve folije i stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
3. Pileća prsa na nekoliko mjesta vodoravno zarežite nožem. Pospite ih Vegetom, nakapajte maslinovim uljem, popaprite, dobro utrljajte u meso i ostavite na sobnoj temperaturi oko 15 minuta da se začini sjedine s piletinom.
4. Na zagrijanu tavu stavite pripremljene filee, poklopite ih ploškama od jednog limuna, a sa strane stavite drugi limun narezan na četvrtine. Pecite dok piletina s donje strane ne požuti i počne se odvajati od tave. Ploške limuna maknite sa strane, piletinu okrenite i nastavite peći po potrebi okrećući dok meso ne bude gotovo.

Posluživanje: Na tanjur za posluživanje stavite meso. Na svaki komad mesa stavite plošku maslaca sa začinima, plošku limuna, ukrasite četvrtinama limuna i poslužite sa salatom od samonikle salate.
Savjet: Sok i ploške limuna dati će sočnost i održanu čvrstoću nježnom pilećem mesu
Vrijeme pripreme: 45 minuta.
Složenost: Srednje složeno

Izvor: Coolinarika.com

New Report

Close