Salata od riže s tunom kojoj svježinu daju dvije vrlo zdrave namirnice

Autor: Promo , 28. lipanj 2018. u 08:00
FOTO: PRESS

Pripremljenu mješavinu prelijte preko riže i sve promiješajte.

(za 6 osoba)

120 g Basmati riže Zlato polje        
sol
3 jaja
2 žlice nasjeckanog celera
160 g Eva tuna komadići u biljnom ulju       
300 g kiselih jabuka

Za salatni preljev:
4 žlice maslinova ulja
3 žlice soka limete
1 žličica Senfa estragon Podravka    
2 žličice Vegeta Maestro slatke mljevene paprike     
100 g majoneze light
sol

1. Rižu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite.
2. Jaja stavite u kipuću posoljenu vodu, kuhajte ih 10 minuta, oljuštite, ohladite i narežite.
3. Ohlađenoj riži dodajte celer, tunu, jaja i jabuke narezane na tanke štapiće.
4. Ulje, sok limete, senf, crvenu papriku, majonezu i sol dobro izmiješajte. Pripremljenu mješavinu prelijte preko riže i sve promiješajte.

Posluživanje: Poslužite dobro ohlađeno.
Savjet: Ovu ukusnu salatu možete pripremiti i dan ranije.
Vrijeme pripreme: 30 minuta.
Složenost: jednostavno.

Izvor: Coolinarika.com 

New Report

Close