(za 6 osoba)
120 g Basmati riže Zlato polje
sol
3 jaja
2 žlice nasjeckanog celera
160 g Eva tuna komadići u biljnom ulju
300 g kiselih jabuka
Za salatni preljev:
4 žlice maslinova ulja
3 žlice soka limete
1 žličica Senfa estragon Podravka
2 žličice Vegeta Maestro slatke mljevene paprike
100 g majoneze light
sol
1. Rižu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite.
2. Jaja stavite u kipuću posoljenu vodu, kuhajte ih 10 minuta, oljuštite, ohladite i narežite.
3. Ohlađenoj riži dodajte celer, tunu, jaja i jabuke narezane na tanke štapiće.
4. Ulje, sok limete, senf, crvenu papriku, majonezu i sol dobro izmiješajte. Pripremljenu mješavinu prelijte preko riže i sve promiješajte.
Posluživanje: Poslužite dobro ohlađeno.
Savjet: Ovu ukusnu salatu možete pripremiti i dan ranije.
Vrijeme pripreme: 30 minuta.
Složenost: jednostavno.
Izvor: Coolinarika.com