Rješenje za najčešće probleme industrije

Autor: Promo , 14. studeni 2018. u 09:04
Foto: promo

Kombinacija rješenja i sistem integrator partnera omogućuje tvrtkama da budu konkurentnije.

Korporacija s preko 16 000 zaposlenih i više od 25 milijuna korisnika, tvrtka Dassault Systemes, objedinila je stečeno iskustvo i najbolje prakse u obliku jedinstvenih 3DS industrijskih rješenja prilagođenih potrebama pojedinih industrijskih grana. Rješenja rade na način da obuhvaćaju sve procese i to kroz PLM (eng. Product Lifecycle Management) rješenje i 3D aplikacije koje se koriste u raznim granama industrije. Na taj način, pokriveni su svi procesi; od ideje, dizajna, simulacije i dokumentacije, preko proizvodnje, do iskustva krajnjeg korisnika i održavanja proizvoda. Specifična su po tome što su napravljena prema potrebama, ali i najčešćim problemima koje ima pojedina industrijska grana.

Uobičajeno tvrtke imaju xy različitih softvera koja pokrivaju pojedini dio posla, a i iza svakog softvera stoji na stotine modula koji se ne koriste. Kod 3DS industrijskih rješenja brandovi softvera i moduli imaju pozadinsku ulogu jer skup odgovarajućih softvera i modula čine rješenje koje se nalazi na platformi i objedinjuje sve programske pakete i procese. Svaka aplikacija i modul ima svoju ulogu u procesu, ali pravu svrhu postižu tek kada se povežu i objedine, a upravo na tom principu rade 3DS industrijska rješenja. Drugim riječima, umjesto implementacije različitih softvera za svaku fazu ili proces, tvrtke sada imaju mogućnost implementirati jedinstveno rješenje koje je definirano na osnovu iskustva i potreba te procesa pojedine grane industrije, ali i same tvrtke.

3DS industrijska rješenja također rade na principu digitalne sljedivosti te omogućuju suradnju svih sudionika u stvarnom vremenu. To znači da svi sudionici i u svakom trenutku imaju pristup ažuriranim i relevantnim podacima. Osim istovremene suradnje, 3DS industrijska rješenja omogućuju pretraživanje strukturiranih i ne strukturiranih podataka, što u kombinaciji s virtualnim testiranjem proizvoda olakšava prilagođavanje promjenama na tržištu bilo u obliku ponuđenog konačnog proizvoda ili kraćeg roka isporuke.

Zagrebačka tvrtka CADCAM Grupa, kao ovlašteni Dassault Systemes zastupnik, specijalizirala se za implementaciju i konzalting 3DS industrijskih rješenja za sljedeće industrijske grane; automobilsku, zrakoplovnu, brodograđevnu, energetiku te proizvodnju industrijske opreme. Stalno unaprjeđenje dokazuje kontinuirano ulaganje u usavršavanje, stečeni certifikati, reference te vlastiti R&D odjel što uz lokalnu tehničku podršku omogućuje brzu implementaciju, a posljedično i brži povrat uloženog.

Kombinacija rješenja i sistem integrator partnera omogućuje tvrtkama da budu konkurentnije. Najveća korist je što možete pojednostaviti cijeli proces projektiranja, razvoja, proizvodnje te pokrenuti sve operacije iz jednog sučelja. Zato je važno imati rješenje koje pokriva sve faze; od ideje, dizajna, planiranja proizvodnje, testiranja i virtualnih simulacija koje će dati realnu sliku kako će izgledati i funkcionirati konačni proizvod te optimizira proizvodnju.

Kontaktirajte CADCAM Grupu za više informacija na broj; 01 2016 100 ili e-mail; info@cadcam-group.eu

 

New Report

Close