Rižoto od povrća

Foto: Promo Foto: Promo

Rižoto obogaćen zelenim tartufom i finim bijelim vinom savršeno će se stopiti s umiješanim povrćem kao ljetni obrok u bilo koje doba dana.

(za 8 osoba)

400 g Riže Sant' Andrea Zlato polje 
500 ml bijelog vina
1 poriluk
1 mrkva
1 mala glava zelenog tartufa
10 g suhih rajčica
1 tikvica
1 crvena paprika
30 g parmezana
10 g maslaca
1 vezica svježeg peršina
2 češnja češnjaka
1 žlica Vegeta Natur 
2 žlice soja umak

1. Poriluk i sušenu rajčice nasjeckajte i popecite na maslinovu ulju. Zalijte s 100 ml bijelog vina i pustite da zavri. Usitnite štapnim mikserom.
2. San't Andrea rižu popecite na maslinovu ulju toliko da postane staklasta. Zalijte s preostalim vinom, pustite da zavri i ostavite sa strane. Za to vrijeme, preostalo povrće narežite na manje kocke.
3. Povrće kratko popecite na maslacu, dodajte rižu, Vegetu Natur, soja umak, zalijte s litrom vode i uz miješanje kuhajte da riža omekša.

Savjet: Na kraju dodajte smiksani poriluk sa sušenim rajčicama, parmezan, sitno nasjeckani češnjak i peršin i poslužite.
Vrijeme pripreme: 12 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno

Izvor: Coolinarka.com

Komentari (1)
  • žemlja
    žemlja 23:56 21.1.2019.

    Ko to pripremi za 12 minuta?

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve