Riblji cartoccio uz pire od graška te važan savjet o načinu serviranja

Autor: Promo , 05. srpanj 2018. u 08:15
Foto: Press

Grašak ocijedite, dodajte maslac i po potrebi tekućine od kuhanja, te štapnim mikserom usitnite u pire.

(za 4 osobe)

4 fileta bijele ribe (oslić, brancin) oko 600 g
6 žlica djevičanskog maslinova ulja
1-2 žlice soka limuna
1-2 ljubičasta luka
naribana ili na trakice narezana limunova korica
1 žlica Vegete                        

Za pire:
450 g Zamrznutog graška Podravka
1 manji luk
Kokošji temeljac za jela Podravka
20 g maslaca

1. Riblje filete nakapajte sokom limuna i pospite jednom žlicom Vegete. Od papira za pečenje pripremite torbice za pečenje.
2. Papir premažite maslinovim uljem, položite filete, po njemu rasporedite na kolutove narezan luk i koricu limuna. Pokapajte maslinovim uljem i zatvorite torbice. Položite ih na lim i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 220 °C 10 minuta.
3. Za to vrijeme zamrznuti grašak stavite kuhati u 250 ml kipuće vode gdje ste dodali narezan luk, kokošji temeljac i kad zavrije kuhajte 10 minuta.
4. Grašak ocijedite, dodajte maslac i po potrebi tekućine od kuhanja, te štapnim mikserom usitnite u pire.
5. Pire od graška poslužite uz pečenu ribu.

Savjet: Cartoccio je način termičke obrade hrane u papiru za pečenje gdje je svrha stvaranje pare i održavanje vlažnosti hrane, pri čemu se zadržava intenzitet prirodnih aroma i okusa hrane. Jelo al cartoccio mora se otvoriti na stolu tako da se divan i sačuvan miris jela pred vama oslobodi u pravom trenutku.
Vrijeme pripreme: 25 minuta
Zahtjevnost: jednostavno

Izvor: Coolinarika.com 

New Report

Close