Regionalna stručna izložba prehrambene industrije i stručna izložba HoReCa u Mađarskoj

Autor: Poslovni.hr , 22. siječanj 2018. u 12:42
Foto: promo

Protekla izložba Sirha Budapest 2016 imala je ogroman uspjeh, na izložbu organiziranu istovremeno sa europskim finalem Bocuse d’Or, pristiglo je 374 izlagača iz 18 zemalja.

Između 7-9. veljače 2018. godine po treći puta će se, u Budimpeštanskom centru sajmova HUNGEXPO u Mađarskoj, održati jedna od najznačajnijih stručnih izložbi srednjo-istočno-europske regije, u području prehrambene, pekarske i slastičarske industrije, hotelijerstva i ugostiteljstva, te industrije ambalaže i gastronomije.

Protekla izložba Sirha Budapest 2016 imala je ogroman uspjeh, na izložbu organiziranu istovremeno sa europskim finalem Bocuse d’Or, pristiglo je 374 izlagača iz 18 zemalja. Velika većina izlagača, blizu 30% njih bile su strane ili multinacionalne tvrtke, za koje je u 3 dana trajanja izložbe interes pokazalo 20.000 stručnjaka iz ukupno 34 zemlje.

Sirha Budapest 2018. po prvi puta očekuje stručnjake u dva paviljona, budući da su organizatori otvorili najmoderniji paviljon bez stupova, u kojemu će se predstaviti tvrtke koje djeluju na području pekarstva, slastičarstva i industrije kave. Potreba za otvorenjem novoga paviljona pojavila se poradi sve većega interesa izlagača, što je daljnje pojačao sporazum organizatora o pružanju stručne potpore za izložbu, sa Državnim cehovskim udruženjem mađarskih slastičara i sa Mađarskim pekarskim savezom 2017. godine. Posjet izložbe za stručnjake je besplatan, no vezan je uz registraciju, koja se može obaviti na web stranici.

Sirha Budapest je jedna od važnih lokacija sklapanja poslovnih veza. Stručnjake ponovno očekuje Enterprise Europe Network, međunarodni susret poslovnih ljudi Zaklade PRIMOM, na kojemu je zadnji puta sudjelovalo 123 poduzeća iz 10 zemalja, a održano je ukupno 323 pregovora, no na web stranici izložbe stručnjaci imaju mogućnost i neposredno dogovarati termine pregovora sa izlagačima.

Pored poslovnih zbivanja, tijekom izložbe veliki će naglasak biti na novitetima, a u tome interesu organizatori su zajedno sa Trade Magazinom po treći puta objavili Natjecanje inovacijskih proizvoda, na kojemu će se natjecati proizvodi i usluge lansirani na tržište od zadnje izložbe Sirha Budapest, a oni koje stručni žiri proglasi najboljima, predstavit će se i na izložbi.

Jedna je od bitnih karakteristika izložbe Sirha Budapest da izričito stručnu izložbu obogaćuje brojnim programima, konferencijama i stručnim natjecanjima. Ova zbivanja održat će se na dvije lokacije za natjecanja unutar dva paviljona, odnosno u dvorani za konferencije, gdje stručnjake očekuju programi poput mađarskog finala Bocuse d’Or, mađarskog finala Omnivore Budapest, te mađarskog finala International Catering Cup – ova dva potonja po prvi puta očekuju posjetitelje u Mađarskoj, a izložba će biti domaćin i finalu kuharskog natjecanja u području javne prehrane. U dvorani za konferencije pak stručnjake očekuju predavanja Panonske gastronomske akademije, Mađarskog centra agrarnog marketinga, te Mađarskog ureda za sigurnost prehrambenih proizvoda, odnosno Budimpeštanska regionalna sjednica Mađarskog saveza hotela i restorana.

Daljnje informacije o programima i izlagačima mogu se pronaći na web stranici Stručni partner izložbe je Centar za agrarni marketing, istaknuti stručni partner je METRO, a istaknuti medijski partner Trade Magazin.

Komentirajte prvi

New Report

Close