Quiche sa porilukom i sardinama

Autor: Promo , 06. prosinac 2018. u 08:00
Foto: promo

Quiche s porilukom i sardinama je fantastičan sam po sebi no kada se dodaju kockice pancete aroma će biti još potpunija.

(za 8 osoba)

Za tijesto:
350 g Oštrog brašna Podravka 
250 g maslaca
1 žličica Praška za pecivo Dolcela 
1 jaje
1 žlica kiselog vrhnja
sol
maslac za premazivanje kalupa
Za nadjev:
2 limenke Eva Sardina u maslinovom ulju 
350 g poriluka
300 ml slatkog vrhnja
250 g ricotte
30 g naribanog Grana Padana
3 jaja
50 ml maslinovog ulja
sol
Vegeta Maestro mljeveni crni papar 

1. Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo i ohlađeni maslac narezan na listiće. Maslac prstima dobro izmiješajte s brašnom.
2. Dodajte razmućeno jaje, kiselo vrhnje i pomoću el. miješalice dobro izmiješajte dok ne dobijete ravnomjerno zrnatu smjesu.
3. Tijesto dodatno zamijesite rukom, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na oko 30 minuta.
4. Ohlađeno tijesto razvaljajte u obliku kruga tako da bude sa svih strana veće od kalupa za quiche (O 26 cm).
5. Pomoću valjka za tijesto pažljivo ga prebacite u namašćen kalup i prstima dobro utisnite uz dno i stranice kalupa. Tijesto dobro napikajte vilicom.
6. Tijesto pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C 15 minuta tj. dok se na rubovima ne počne hvatati boja.
7. Slatko vrhnje pomiješajte s ricottom, razmućenim jajima, maslinovim uljem, soli i paprom. Na kraju umiješajte na kolutiće narezani poriluk.
8. Smjesu izlijte na tijesto u kalupu, pa po njoj pospite grana padano i posložite sardine iz limenke. Vratite u pećnicu i pecite na 180°c 25-30 minuta

Posluživanje: Poslužite toplo.
Savjet: U smjesu možete dodati i malo poprženih kockica pancete ili slanine za bogatiju aromu.

Izvor: Coolinarka.com

New Report

Close