Prodaja pokretne imovine stečajnog dužnika Furnir d.d.

Autor: Sponzorirani članak , 01. travanj 2014. u 15:11
Thinkstock

Stečajna upraviteljica u stečajnom postupku St-1311/11 nad stečajnim dužnikom FURNIR d.d.- u stečaju, Zagreb, Heinzelova 34, oglašava sljedeće.

Stečajna upraviteljica u stečajnom postupku St-1311/11 nad stečajnim dužnikom FURNIR d.d.- u stečaju, Zagreb, Heinzelova 34, oglašava 

PRODAJU POKRETNE IMOVINE STEČAJNOG DUŽNIKA FURNIR d.d. – u stečaju PRIKUPLJANJEM PISANIH PONUDA

I.    Predmet prodaje je:

1.    Zaliha pločastih materijala i masiva (laminati, iverice, iverali, parket, građa, rubne trake i drugo – 19 podstavki sa ukupno 680 pozicija)…………..POČETNA CIJENA:   600.000,00 kuna
2.    Zalihe okova za namještaj       (spojni i ukrasni okovi, vodilice, košare, ALU profili i drugo – 5 podstavki sa ukupno 1490 pozicija)…………………POČETNA CIJENA: 700.000,00 kuna 
3.    Zalihe lakova za drvo proizvođača Renner i Sayerlack (profesionalna upotreba): temeljni, završni, katalizatori, paste i dodaci; na bazi otapala, ukupno oko 2.000 kg………….POČETNA CIJENA: Po ponudi
4.    Strojevi i alati (mješalica boja i lakova, stroj za bušenje, kompresor)…………………………POČETNA CIJENA:   6.015,00 kuna
5.    Strojevi i alati (pila za aluminij, kompresor, preša, glodalica, stroj za čepanje, stege)…………………………POČETNA CIJENA:   39.475,00 kuna
6.    Metalni regali i police, dovratnici i ostalo……………POČETNA CIJENA: 17.616,50 kuna
7.    Elektronička oprema (laptop, kamera, printer)…………POČETNA CIJENA: 1.100,00 kuna
8.    Namještaj (pult polukružni) ……………. POČETNA CIJENA: 1.800,00 kuna

Na početnu cijenu obračunava se  PDV.

Za stavke 1.,2.,5. i 7. oglas o prodaji se objavljuje drugi puta, za stavke 6. i 8. četvrti puta, a za stavke 3. i 4. oglas o prodaji objavljuje se šesti puta.

II.    Prodaja se provodi prikupljanjem pisanih ponuda koje se dostavljaju na adresu: Stečajna upraviteljica Davorka Huljev, Zagreb, Miramarska 13d, u zatvorenoj omotnici s naznakom „NE OTVARAJ-PONUDA ZA OGLAS br. St-1311/11“, u roku od 15 dana od objave oglasa.

III.    Pisana ponuda mora sadržavati točan iznos kupovnine koja se nudi, preslika uplatnice o uplaćenoj jamčevini, adresu ponuđača za dostavu pismena, te uplatni račun na koji se može izvršiti povrat jamčevine.  

IV.    Navedena imovina može se kupiti po stavkama kao cjelina ili po pojedinim podstavkama koje predstavljaju grupu proizvoda ili pojedinačnu opremu, izuzev za stavku 3 koja se prodaje isključivo kao cjelina.
Potencijalni kupci su dužni za predmetne strojeve i opremu uplatiti jamčevinu  u iznosu od  10% od početne cijene, a za stavku 3. za koju nije određena početna cijena  određuje se jamčevina u visini od 2.000,00 kuna, a  ponuda ne može biti manja od iznosa jamčevine.

V.    Uplata jamčevine mora se uplatiti na račun stečajnog dužnika najkasnije zadnjeg dana trajanja natječaja. Ponude za koje nije stigla  pripadajuća uplata neće se razmatrati. Uplaćena jamčevina najpovoljnijih ponuđača  će biti uključena u kupoprodajnu cijenu, dok će ostalim ponuđačima ista biti vraćena. Jamčevina se uplaćuje na žiro račun Furnir d.d. – u stečaju, broj: HR6523900011100471849  kod Hrvatske poštanske banke.

VI.    Najpovoljniji ponuđač dužan je uplatiti ponuđenu cijenu uvećanu za PDV u roku od 8 dana od dana prihvaćanja ponude, nakon čega može preuzeti i o svom trošku odvesti kupljenu imovinu. U slučaju da najpovoljniji ponuđač ne uplati ponuđenu cijenu u predviđenom roku, jamčevina će biti zadržana kao naknada štete, a predmeti prodaje će se moći prodati drugom najpovoljnijem ponuđaču.

VII.    Pregled imovine stečajnog dužnika može se obaviti dogovorno uz prethodni poziv na telefon 01/6391-010, 099/2620-299. Opširnije informacije nalaze se na www.furnir.hr /oglasiiprodajaimovine te na stranicama  www.vtshr.hr  i www.hgk.hr

VIII.    Prodaja se obavlja prema načelu "viđeno-kupljeno" te se isključuju svi eventualni naknadni prigovori na pravne i materijalne nedostatke stvari. Točno stanje zaliha za stavke 1.,2. i 3. utvrditi će se na dan podnošenja ponude i uplaćene jamčevine.

IX.    Demontaža i odvoz strojeva, opreme i zaliha u skladu sa sigurnošću i osiguranju zaštite okoliša  je obveza i odgovornost kupaca. 

X.    Sve porezne obveze snosi kupac.

New Report

Close