Preuzmite ovih 50 eura i trgujte dionicama Facebooka

Autor: Poslovni.hr , 23. ožujak 2016. u 12:30
Foto: Fortrade

Početkom godine, dionice Facebooka su, po prvi put, ušle u grupu od 20 dionica u koje investitori najviše ulažu u SAD-u.

Uključite se u trgovanje cijenom dionica Facebooka od svoje kuće potpuno besplatno, u 3 jednostavna koraka:

1. Registrirajte besplatni nalog za trgovanje na linku ovdje,

2. verificirajte nalog,

3. i automatski dobijate 50 eura na svom nalogu s kojima odmah možete početi trgovati i zarađivati na svjetskoj burzi.

Početkom godine, dionice Facebooka su, po prvi put, ušle u grupu od 20 dionica u koje investitori najviše ulažu u SAD-u. Sa vrijednošću od oko 300 milijardi dolara, Facebook je osma po vrijednosti kompanija na svijetu ali i najveća društvena mreža sa preko 1.6 milijardi korisnika.

Da bi dionica postala jedna od najtrgovanijih od strane institucionalnih investitora, ona zaista mora biti takozvani “blue chip“ – dionica koja je simbol za kvalitet i vrijednost.

Razlog zašto se dionicama Facebooka toliko trguje je taj što su jednostavno postale prevelike kako bi se ignorirale. Tijekom prošle godine dionice Facebooka su porasle 32% i značajno su povećale svoj postotak, kako u okviru S&P500 indeksa, tako i u Nasdaq-u.

Warren Buffett-a, koji se smatra najboljim investitorom svih vremena, zaradio je najviše izbjegavanjem, skoro u potpunosti, tehnološkog sektora. Prebrzi razvoj tehnološke industrije i nemogućnost predviđanja koje će kompanije opstati bar deset godina a koje ne, učinili su da ovaj veliki investitor zaobiđe ovaj sektor. Prije par godina smatralo se kako će sve manji broj mladih koristiti društvene mreže i da će Facebook imati sličnu sudbinu kao MySpace. Što očito nije slučaj.

Broj aktivnih korisnika Facebooka i dalje raste i to bržim tempom nego, na primjer kod Twitter-a, iako već ima skoro pet puta više korisnika od njega. Sve u svemu, institucionalni investitori konačno su dionicama Facebooka dali mjesto koje zaslužuju, uz spoznaju kako će Facebook očigledno opstati duže vremena na financijskom tržištu nego što se itko nadao. Pored institucionalnih, i pojedinačni investitori sve više ulažu u dionice Facebook-a.

Od početka godine do danas, dionice Facebook-a su porasle preko 9%, a prema analitičarima Financial Times-a, tijekom ove godine vrlo lako bi mogle narasti dodatnih 20%.

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Komentirajte prvi

New Report

Close