Postani IT stručnjak: Preddiplomski stručni studij Informacijske tehnologije od jeseni na Veleučilištu Baltazar

Autor: Sponzorirani članak , 22. srpanj 2016. u 08:58
FOTO: Press

„Kompetencije iz područja informacijskih tehnologija najtraženije su na europskom tržištu. Ono što ovaj studij diferencira od sličnih u RH jest to što studenta, osim za znanja iz područja programiranja, rada s mrežama, izrade mobilnih aplikacija i sistemskoga inženjerstva, osposobljava i za ona znanja koja poslodavci u sve većoj mjeri ističu kao ključna. Riječ je o znanjima iz područja pravne regulative u IT sektoru, projektnoga menadžmenta, osnova financija, ekonometrije i digitalnoga marketinga.“ zaključila je Ogrizek Biškupić.

Sve je veća potražnja na tržištu rada za kadrovima koji vladaju stručnim IT znanjima, a posebno je izražena potreba malih i srednjih poduzeća te velikih tvrtki za novim tehnologijama i ICT stručnjacima jer upravo oni pridonose razvoju gospodarstva u cijelosti. Upravo je to razlog zbog kojeg je Veleučilište Baltazar Zaprešić odlučilo pokrenuti novi preddiplomski stručni studij; studij Informacijskih tehnologija.  Nastava počinje u listopadu, studij traje tri godine, a po njegovu završetku studenti postaju stručni prvostupnik/ca informacijskih tehnologija i stječu 180 međunarodno priznatih ECTS bodova.

Kvalitetu programa ovoga studija prepoznali su i brojni dionici u gospodarstvu, između ostaloga Hrvatski zavod za zapošljavanje i Hrvatska udruga poslodavaca koji su u društvu prepoznali potrebu za kvalifikacijom koju će imati završeni prvostupnici studija Informacijske tehnologije Veleučilišta Baltazar Zaprešić. „Studij je prilagođen redovitim i izvanrednim studentima, što znači da su studij dobrodošli upisati i studenti koji su netom završili srednjoškolsko obrazovanje, kao i oni koji već rade, ali žele napredovati u znanju i poslu. Ovaj će studij biti idealna prilika i za one koji kroz prekvalifikaciju žele ući u ovo brzorastuće tržite.“ Ističe voditeljica studija doc. dr. sc. Ivana Ogrizek Biškupić i napominje kako je posebnost ovoga programa i njegovo glavno obilježje interdisciplinarnost koja se očituje u povezivanju različitih sadržaja te u pomno razrađenim ishodima učenja svakoga kolegija.

Prilikom razrade nastavnih syllabusa imali smo na umu profil stručnjaka koji želimo obrazovati, uz poseban naglasak na stvaranje širine i otvorenost prema tržišnim potrebama za znanjima preddiplomske razine te na kompetencijama koje nerijetko u praksi nedostaju informacijskim stručnjacima. Interdisciplinarni pristup kojemu težimo osiguravaju različite ekspertize nositelja i izvoditelja kolegija.“

Studij je koncipiran prema preporukama HKO-a i EQF-a, relevantne literature, kao i prema stvarnim potrebama tržišta rada (između ostalog statistički pokazatelji dostupni u Mreži studijskih programa, AZVO). Nastava će se održavati u Baltazar učionicama opremljenima vrhunskom IT tehnologijom koja je na raspolaganju studentima. Uz kružnu učionicu idealnu za rad u timovima, Veleučilište je svojim studentima osiguralo i novu informatičku učionicu s više od dvadeset Apple računala i tableta koji su u svako vrijeme na raspolaganju studentima.

 

* Za prvu godinu studija, Veleučilište Baltazar Zaprešić studentima poklanja popust od 20% na školarinu.

New Report

Close