Poslovanje s URIHO-m privatnim tvrtkama, ali i javnim poduzećima donosi dvostruku dobit

Autor: Sponzorirani članak , 26. siječanj 2015. u 15:43
URIHO

URIHO već sedam desetljeća opstaje na hrvatskom tržištu kao vodeća ustanova na području profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom

Za dugoročnu održivost poslovanja nužno je postići osjetljivu ravnotežu između tradicije i inovativnosti, povijesti i budućnosti, novih saznanja i konzervativnih vrijednosti. Vođena upravo ovakvim idejama, URIHO već sedam desetljeća opstaje na hrvatskom tržištu kao vodeća ustanova na području profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Dugogodišnjom suradnjom s mnogobrojnim privatnim i javnim tvrtkama, URIHO je godinama gradio povjerenje svojih kupaca, a jedan od rezultata ovakve poslovne politike je i ovogodišnje potpisivanje okvirnog sporazuma za nabavu između MORH-a i domaćih tvrtki.

URIHO kao pouzdan poslovni partner i isporučitelj roba i usluga za Ministarstvo obrane RH iz  proizvodnog programa za posebne namjene ovom prigodom izdvaja: vreće za spavanje, šatorska krila, transportne vreće, borbene rance, razne vojne remene i opasače, kožne pilotske jakne, vojne odore i sve vrste zaštitnih rukavica, razne obrasce, časopise, tiskanice i uvez.

Cilj nam je izgraditi priznato ime URIHO-a i njegove proizvodne marke u svakom našem poslu i time održati rejting najpriznatije institucije za zapošljavanje osoba s invaliditetom u RH.

Mogućnost za ugovaranje novih poslova sa zaštitnim radionicama u 2015. godini otvara  se donošenjem novog Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom i Pravilnika o utvrđivanju kvote za zapošljavanje osoba s invaliditetom. Ovim Pravilnikom zaštitnim radionicama se omogućava sklapanje poslovne suradnje s mnogim privatnim, ali i javnim poduzećima koje zapošljavaju najmanje 20 radnika.

Ukoliko tvrtka  nije  u mogućnosti zaposliti osobu s invaliditetom, zakonodavac je predvidio mogućnost zamjenske kvote zaključivanjem jednog ili više Ugovora o poslovnoj suradnji sa zaštitnom radionicom u kojoj više od polovice radnika čine osobe s invaliditetom, sukladno članku 4. Pravilnika o utvrđivanju kvote za zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Također svim tvrtkama koje posluju prema Zakonu o javnoj nabavi, raspisivanje natječaja prema članku 15. kojim naručitelji mogu rezervirati pravo sudjelovanja u postupcima javne nabave zaštitnim radionicama, potpisani ugovori priznaju se kao ispunjavanje zamjenske kvote. Slijedom  rečenog  pozivamo sve zainteresirane da sukladno Zakonu o javnoj nabavi raspišu natječaj prema članku 15.

URIHO zapošljava 500 radnika od čega više od 300 čine osobe s invaliditetom, a svojom tradicijom dugom sedam desetljeća možemo reći da je dijamant hrvatskog gospodarstva. Osim proizvodnih pogona konfekcije, URIHO se bavi proizvodnjom kožne galanterije, ortopedskih pomagala, zaštitne i namjenske obuće, tiskarskih proizvoda, kartonske ambalaže te unikatnih keramičkih i proizvoda od kovanog željeza. Iz širokog proizvodnog asortimana izdvajamo sve vrste zastava, kovane ograde, stubišta, garniture za vrt i terase, klupe za parkove, koševe za smeće, stalke za cvijeće i novine te razne keramičke proizvode izrađene tradicionalnom tehnikom na lončarskom kolu, ručno oslikane maštovitim motivima naših  slikarica.

Proizvodni procesi u našim pogonima usklađeni su sa strogim svjetskim standardima kvalitetne poslovne organizacije čime opravdavamo već nekoliko godina posjedovanje ISO standarda. Kvalitetu URIHO-vih proizvoda prepoznali su dugogodišnjih zadovoljni kupci poput MUP-a, HZMO-a, HZZO-a, Zagrebačkog holdinga, Gradske plinare, Hrvatskih željeznica, Hrvatskih šuma, Međunarodne Zračne luke Zagreb te mnogobrojnih Zdravstvenih ustanova grada Zagreba, ali i cijele Hrvatske.

Kao tvrtka koja prati trendove u proizvodnji, ali i modernoj tehnologiji, današnje informatičko doba ponukalo nas je da se okrenemo nekim novim mogućnostima prodaje i oglašavanja. Danas proizvode URIHO-a možete pronaći i u internet trgovini na adresi www.shop.uriho.hr.

URIHO  kao pokretač prvog news portala za osobe s invaliditetom, In-Portala okrenuo je novu stranicu u poslovanju okupivši na jednom mjestu sve relevantne čimbenike OSI populacije.  

New Report

Close