Polpete od oslića

Autor: Promo , 24. svibanj 2018. u 15:23
Fpoto: press

Možete upotrijebiti i filete druge vrste ribe.

(za 6 osoba)

800 g fileta oslića (smrznutog)
80 g tosta
50 ml mlijeka
2 jaja
1 limun
1 žlica nasjeckanog peršina
30 ml ulja
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
½ žličice Vegeta Maestro šarenog papra
1 žlica Vegete

Za umak:
2 žlice kiselog vrhnja
1 žlica majoneze
½ žličice Vegeta Maestro češnjak granula
1 žlica nasjeckanog peršina

Za prilog:
200 g Riže Arborio Zlato Polje
140 g Kukuruza šećerca Podravka
200 g mini rajčica
120 g mladog luka
1 žlica nasjeckanog timijana
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
150 g feta sira
50 ml maslinova ulja

1. Kuhano meso oslića sitno nasjeckajte.
2. Dodajte mu tost bez kore narezan na kockice, zalijte mlijekom, pa dodajte češnjak u granulama, jaje, sok i limunovu koricu, peršin, papar i 1 žlicu Vegete.
3. Od dobivene smjese vlažnim rukama oblikujte polpete. Oblikovane polpete pržite u tavi na dobro zagrijanom ulju.
4. Za umak vrhnje, majonezu, češnjak i sok limuna dobro promiješajte, dodajte nasjeckani peršin i ohladite.
5. Rižu skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite.
6. Dodajte mini rajčicu narezanu na četvrtine, mladi luk narezan na ploške, timijan, feta sir narezan na kockice, maslinovo ulje, posolite i popaprite.
7. Dobro promiješajte i poslužite uz popečke s umakom.

Savjet: Možete upotrijebiti i filete druge vrste ribe.
Vrijeme pripreme: 40 minuta.
Složenost: srednje složeno.

Izvor: Coolinarika.com

New Report

Close