Pita s jegerom i povrćem

Autor: Promo , 12. prosinac 2018. u 08:00
Foto: Promo

Zalijte jajima razmućenim sa slatkim vrhnjem, Vegetom, mažuranom te malo soli i papra.

(za 4 osobe)

275 g Oštrog brašna Podravka 
140 g maslaca
130 g svježeg sira
2 žličice kiselog vrhnja
1 žličica Praška za pecivo Dolcela 
1/2 žličice soli

Za nadjev:

300 g Jegera Podravka 
100 g luka
120 g mrkve
200 g svježe crvene paprike
250 g zamrznutog Graška Podravka (400 g) 
100 g sira gaude
3 žlice ulja
2 jaja
500 ml slatkog vrhnja
1 žličica Vegeta Maestro mažurana 
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni 
1 žlica Vegete 

1. Brašnu pomiješanom sa soli i praškom za pecivo dodajte listiće hladnog maslaca i sir.
2. Izmiješajte i dodajte kiselo vrhnje i još kratko izmiješajte.
3. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30-ak minuta.
4. Na zagrijanom maslinovom ulju popecite sitno narezani luk, dodajte naribanu mrkvu, rezance paprike, grašak i kolutiće oguljenog jegera.
5. Popržite 3-4 minute pa malo ohladite.
6. Ohlađeno tijesto razvaljajte i stavite ga u posudu za pečenje (30×18 cm), tako da budu prekriveni rubovi.
7. Dno tijesta napikajte vilicom.
8. Prekrijte papirom za pečenje i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta.
9. Preko tijesta rasporedite poprženo povrće s jegerom i pospite naribanim sirom.
10. Zalijte jajima razmućenim sa slatkim vrhnjem, Vegetom, mažuranom te malo soli i papra.
11. Pecite još oko 20 minuta, kratko ohladite i poslužite.

Savjet: Pita će izgledom biti zanimljivija, a nutritivno bogatija dodate li joj malo kuhanih cvjetova brokule ili cvjetače. Ukusna je topla i hladna, pa ju možete pripremiti ranije i ponijeti na izlet ili u ured.
Vrijeme pripreme: 1 h
Zahtjevnost: Složeno

Izvor: Coolinarka.com

New Report

Close